• Micheline Van Hautem en Jos Jansen zwepen het publiek op.
• Micheline Van Hautem en Jos Jansen zwepen het publiek op. (Foto: Peter van Meurs)

Brel & Brass houdt publiek in de greep

  •   289 keer gelezen

ASPEREN/LEERDAM • Vanaf het moment dat ze de volle zaal van Het Dak binnenkwam, had Micheline Van Hautem zaterdag het publiek aan haar voeten. Met fanfare Ad Astra bracht ze met veel elan het programma Brel & Brass.

De Vlaamse zangeres staat bekend om haar innemendheid en dat was ook zaterdag te merken. Ze vertelde vol passie over de liedjes van Jacques Brel. Haar toelichting ging steeds naadloos over in de intro's van de fanfare, mede dankzij de perfecte timing van dirigent Anne van den Berg.

Sensueel
Van den Berg, voor wie dit het afscheidsoptreden met Ad Astra was, wist wat hij kon verwachten. Met andere orkesten heeft hij al enkele keren het concept Brel & Brass op de planken gezet. Hij hield dan ook het hoofd koel toen Van Hautem haar sensuele danstechnieken op hem losliet. 

Jos Jansen
De interactie tussen Van Hautem en bastrombonist Jos Jansen - door de zangeres liefkozend 'Joske' genoemd ondanks zijn imposante verschijning - bracht eveneens veel energie in de zaal.

Contact
Ook maakte Micheline meermaals contact met de muzikanten van Ad Astra. De Asperse fanfare kwam - na slechts één repetitie - uitstekend tot zijn recht, ook tijdens het bijzondere arrangement van 'Marieke' met vijf saxofonisten uit de vereniging.

Dansen, dwarsfluit spelen; Micheline Van Hautem is van veel markten thuis, maar de meeste indruk maakt toch nog steeds haar stem. Van teder tot opzwepend - het orkest hoefde zich amper in te houden - boeide ze het publiek van begin tot eind. Ze was niet alleen zelf het stralende middelpunt maar genoot er ook zichtbaar van om de amateurmuzikanten in het zonnetje te zetten.

De staande ovatie vormde een terechte beloning voor iedereen die aan het concert meewerkte. 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }