Logo hetkontakt.nl/leerdam
Veldtoertocht Hel van Rhenoy
Veldtoertocht Hel van Rhenoy (Foto: Nico Van Ganzewinkel)
fotoreportage

Hel van Rhenoy: 'Modder, klei, gras en nog meer modder'

  •   539 keer gelezen

RHENOY • Modder, klei, gras en nog meer modder. Zo kan je de veldtoertocht 'Hel van Rhenoy' editie 2020 prima beschrijven. Maar ook een leuke, ongedwongen sfeer, mooie routes over dijken, door boomgaarden en weilanden.

De meeste MTB routes liggen in de bossen, maar dit is echt een andere beleving voor de deelnemers. Gelukkig is er zo af en toe een stukje asfalt om de fiets weer een beetje schoon te krijgen. Een belangrijk deel van de route ging over prive-terrein wat alleen vandaag opengesteld was, dit is de enige kans in het jaar om hier te fietsen.

Vandaag reden er ruim 350 deelnemers de veldtoertocht. Daaronder ook een groep jonge rijders, waar een speciaal parcours van 5 kilometer was afgezet. Ook deze kanjers gingen door de klei en modder, maar als bonus ook door een stal met jongvee van Barend Verstegen. Een super ervaring!

Maar niet alleen de jonge rijders, ook ouderen hebben met veel plezier de tocht rondom Rhenoy, Beesd, Acquoy en De Marienwaerdt gereden. Na afloop konden de fietsen schoongemaakt worden en energie aangevuld worden in het dorpshuis BetuwePoort.

Het bestuur van de stichting Wiellerronde Rhenoy is blij met alle medewerking van de landeigenaren en vrijwilligers om deze tocht mogelijk te maken en wil een ieder hier graag voor bedanken

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }