Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto:

Heel Heukelum samen aan tafel

  •   381 keer gelezen

HEUKELUM • Alle inwoners van Heukelum zijn zaterdag 18 januari welkom voor een maaltijd en gezellig samenzijn in dorpshuis De Krakeling. Gemeenteleden van de plaatselijke kerk zorgen voor het eten.

Het jaarthema van de kerk is dit keer 'Aan tafel'. "Daar past een gezamenlijke maaltijd natuurlijk goed in. We wilden graag een gebaar maken naar heel Heukelum. Er zijn hier best veel verenigingen, maar iedereen zit wel een beetje op zijn eigen eilandje. Dat willen we zaterdag doorbreken", licht predikant Christien Dekker toe.

Gastvrijheid
De commissie Vorming & Toerusting pakte de organisatie op. Esther van Gent is één van de leden van deze commissie. "Verschillende gemeenteleden gaan lekker koken. We willen gastvrijheid tonen en verbinding zoeken. We hopen op mooie ontmoetingen", zegt Esther. Het eten wordt afgewisseld met gezellige live muziek van de Heukelumse band 'Still go on' (voorheen 'De Pensionado's').

Winterkost
Wat er op het menu staat, is nog een verrassing. Christien en Esther willen wel een tipje van de sluier oplichten: "Denk aan ouderwetse winterkost, en voor de kinderen een speciale lekkernij." 

Aanmelden
Het festijn duurt van 17:00-20:00 uur. Om het plan bekend te maken, zijn huis aan huis flyers verspreid. Belangrijk is wel dat belangstellenden zich uiterlijk donderdag 16 januari aanmelden in verband met de voorbereidingen. Dat kan via een mailtje naar Esther van Gent: harryesther@upcmail.nl.

De maaltijd is in principe eenmalig. Wel organiseert de protestantse kerk als afsluiting van het seizoen 'Happen & trappen', waarbij in kleine groepjes bij mensen thuis wordt gegeten. Ook daarbij kan iedereen aanhaken, net als uiteraard tijdens de zondagse kerkdiensten. "We willen, mede door deze activiteiten, een plek zijn waar iedereen welkom is."

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }