Logo hetkontakt.nl/leerdam
ingezonden mededeling

Het dagelijks gebruik van een gasdemper

  •   133 keer gelezen

REGIO • Een gasdemper is een product dat niet direct bij iedereen een belletje doet rinkelen. Toch kom je dagelijks in contact met gasdempers en gasveren zonder dat je het misschien door hebt.

Gasdempers worden gebruikt om in diverse apparaten en constructies een spontane vorm van druk op te vangen. De druk wordt, zoals de naam van het product het doet vermoeden, gedempt.

Door de gasdemper wordt de druk opgevangen in de gasdemper in plaats van dat deze wordt uitgeoefend op het object waarop deze gemonteerd is. Hierdoor raakt het product waarop de gasdemper geïnstalleerd niet beschadigd en zal het product minder snel beschadigen en daardoor langer werkzaam blijven! Denk hierbij aan een bureaustoel waar iemand op gaat zitten of een keukenkastje dat wordt dichtgeslagen. 

Gebruik en montage van een gasdemper
Hoewel het gebruik van een gasdemper voor de gemiddelde consument een ver van mijn bed show lijkt, zal de gemiddelde doe-het-zelver wel raad weten met een gasdemper.

Om deze te kunnen plaatsen dient deze gemonteerd te worden met gaffels om zo de stabiliteit van de gasdemper te garanderen.

In bijvoorbeeld een keukenkastje, dienen de gaffels gemonteerd te worden aan de twee zijden van de kast waar de gasdemper tussen geplaatst dient te worden. 

Doe het samen!
Het is belangrijk om een gasdemper altijd met twee personen te monteren.

Het is essentieel om een gasdemper in exact de juiste hoek te monteren om het product goed te kunnen laten functioneren. Als dit op een onjuiste manier gebeurt, zal de druk onder een verkeerde hoek worden opgevangen. Dit kan er juist voor zorgen dat er op een onnatuurlijke wijze druk wordt uitgevoerd op het object waarop de gasdemper geïnstalleerd is.

Zoek dus altijd iemand om de gasdemper samen mee te monteren! 

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }