Logo hetkontakt.nl/leerdam

West Betuwe zoekt huurder voor Kasteel Neerijnen

  •   keer gelezen

NEERIJNEN • Nu de ambtenaren van de voormalige gemeente Neerijnen zijn vertrokken naar Geldermalsen, staat Kasteel Neerijnen leeg. De gemeente West Betuwe zoekt een nieuwe 'kasteelheer'. 


Een groot aantal jaren huurde de voormalige gemeente Neerijnen het gelijknamige kasteel van de Stichting Geldersch Landschap & Kastelen (GLK). De gemeente is opgegaan in de nieuwe gemeente West Betuwe en al het personeel heeft een werkplek gevonden in Geldermalsen.

Lopend huurcontract
West Betuwe zoekt nu een nieuwe kasteelheer die het nog lopende huurcontract wil overnemen. Het mag natuurlijk ook best een nieuwe kasteelvrouwe zijn. De gemeente denkt aan een bedrijf of instelling gericht op maatschappelijke of zakelijke dienstverlening.  

Het gaat alleen om de huur van het kasteel en de naastgelegen vroegere beheerderswoning. Het koetshuis is verhuurd aan een andere partij en komt in 2024 opnieuw voor verhuur beschikbaar.

De Stichting Geldersch Landschap & Kastelen geeft op dat moment de voorkeur aan één huurder voor het geheel maar staat open voor andere opties.

Parkeerterrein
Het naastgelegen parkeerterrein (ca. 50 auto's) valt buiten de af te sluiten huurovereenkomst. Dat blijft vrij voor iedereen beschikbaar. 

Een uitgebreide brochure gaat in op de historie, de omgeving en de gebruiksmogelijkheden van dit bijzondere gebouw. Deze brochure is in het gemeentehuis te krijgen maar ook te vinden op www.westbetuwe.nl/kasteel Er is met een drone ook een film gemaakt:

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2