Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Lichtjesavond Leerdam 2019
• Lichtjesavond Leerdam 2019 (Foto: Nico Van Ganzewinkel)

Veel belangstelling voor vijfde Lichtjesavond

  •   keer gelezen

LEERDAM • Ook de vijfde Lichtjesavond voor Leerdam en omgeving werd druk bezocht.


Een groot aantal mensen bezocht donderdagavond de Algemene Begraafplaats aan de Tiendweg om een overledene te gedenken met een kaarsje, een gedicht of een bos bloemen of door zo maar stil te staan bij de herinneringen aan de dierbare overledene.

Rehoboth
De avond werd geopend in gebouw Rehoboth met toespraken, gedichten en muziek. "De bladeren vallen in deze tijd van de bomen. Het wijst ons op de vergankelijkheid van het leven. We denken vandaag aan de mensen die we verloren hebben en die ons zijn voorgegaan", zei organisator Ben de Weerd.  

Een afsluitend lied zorgt voor ontroering: "Ik zal een kaars aansteken, en ik noem nog steeds jouw naam. Jij blijft bij me horen, zolang ik zal bestaan." Bezoekers zingen de tekst - op de wijs van 'Mag ik dan bij jou'? van Claudia de Breij - ontroerd mee. Zakdoekjes komen te voorschijn, mensen pinken een traan weg.    

Met stille trom en met kaarsjes in hun hand begaven de aanwezigen zich vervolgens naar de begraafplaats die verlicht was met talloze lichtjes en waar vuurkorven en gewijde muziek  warmte in de koude avond brachten.

Lichtpuntje
"We staan stil bij de herinneringen aan degenen die er niet meer zijn. Een avond als deze kan een lichtpuntje zijn in deze donkere tijd."

"Er is ruimte voor tranen, verdriet, maar ook voor mooie herinneringen", zei wethouder Marcel Verweij namens B&W van gemeente Vijfheerenlanden.

De Lichtjesavond 'In Liefde verbonden' wordt georganiseerd op initiatief van de LBV Vereniging voor Uitvaartbegeleiding, samen met vele vrijwilligers en de gemeente Vijfheerenlanden.

Fotograaf Nico van Ganzewinkel maakte een reportage van deze Lichtjesavond.

André Bijl 

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier