Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Familie De Beer krijgt woning aangeboden.
• Familie De Beer krijgt woning aangeboden.

Toch woning voor Leerdamse familie De Beer

  •   5740 keer gelezen

LEERDAM • De familie De Beer uit de Dimmerlaan in Leerdam heeft een nieuwe woning aangeboden gekregen. Het gezin kan komend weekeinde zijn intrek nemen in een woning aan de Groenzoom.

Peter en Jorna de Beer moeten over een week hun woning aan de Dimmerlaan verlaten en dreigden met hun zoon op straat te komen staan.

Onderdak
Donderdagavond deelde burgemeester Sjors Fröhlich tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Vijfheerenlanden mee dat er toch onderdak voor de familie is gevonden.

"Ze dreigen zonder woning te komen, nadat de bank die verkocht had. De gemeente heeft al veel voor dit gezin gedaan, maar we 'doen' niet in huizen", zei Fröhlich.

Op het laatste nippertje is er toch een oplossing gevonden, vertelde hij de raad. "Vanuit een organisatie is er een aanbod voor het gezin bij ons binnengekomen."

Groenzoom
Het gaat om een woning aan de Groenzoom die het gezin voor een jaar kan betrekken. Bovendien wordt er een hulpverleningstraject aangeboden. "Ik heb het gezin gebeld en ze waren zeer verheugd", aldus Fröhlich.

Vanaf komend weekend kunnen Peter, Jorna en Desley gebruik van de woning maken. "Dat is zeer goed nieuws", liet Jorna zojuist via de mail weten.

Ten einde raad
Het gezin was ten einde raad en zocht deze week de publiciteit, omdat ze bang waren met Kerst op straat te komen staan.

In het interview met deze krant deden ze een ultieme oproep om hulp en deden daarbij ook een beroep op burgemeester Fröhlich.

Volgens de burgemeester vroegen meerdere raadsleden om aandacht voor het gezin na de publicatie van het artikel. Vandaar dat hij de raad donderdagavond op de hoogte stelde van de laatste ontwikkelingen.

André Bijl

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }