Vijfheerenlanden krijgt eigen geboorteboekje
Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Gemeente Vijfheerenlanden krijgt een eigen geboorteboekje.
• Gemeente Vijfheerenlanden krijgt een eigen geboorteboekje. (Foto: nl.123rf.com)

Vijfheerenlanden krijgt eigen geboorteboekje

  •   keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Baby's die geboren zijn in de gemeente Vijfheerenlanden krijgen voortaan een geboorteboekje van de gemeente.


Afgelopen week werd het nieuwe geboortegeschenk gepresenteerd. Kersverse ouders ontvingen bij hun bezoek aan de burgerlijke stand altijd al een aandenken.

Maar de gemeente vond het leuk om wat meer aandacht aan een nieuwgeborene te besteden, vertelde burgemeester Sjors Fröhlich die samen met zijn vrouw bij de geboorte van hun eigen kinderen ook een geboorteboekje liet maken. "Zo'n cadeau heeft persoonlijke waarde."

Talent
Via krant en sociale media zocht de gemeente naar 'talent' om de illustraties van het boekje te maken. In totaal kwamen er meer dan veertig reacties binnen, waaronder die van een jongetje van acht.

Uiteindelijk werden er met vier 'sollicitanten' gesprekken gevoerd, waarna Petra Smits uit Vianen de opdracht kreeg om de tekeningen te maken. Voor de teksten – geschreven in rijmvorm - maakte de gemeente gebruik van eigen talent: die werden geschreven door ambtenaar Judith van Coeverden.

Beeldend kunstenaar Petra Smits uit Vianen zag na een tip de oproep op facebook en is dolblij met haar verkiezing. "Ik teken en schilder al heel lang en vond deze opdracht heel leuk om te doen." Bij de ontwikkeling van de illustraties maakte ze veel gebruik van haar i-pad.

Markante plekken
Het geboorteboekje laat pasgeborenen kennis maken met de gemeente en brengt de meest markante plekken van Vijfheerenlanden in beeld, zoals de haven van Leerdam met het Hofje op de achtergrond, de Voorstraat in Vianen en de Zouweboezem tussen Ameide en Meerkerk.

Daarnaast toont het boekje vooral ook de dieren die typerend zijn voor het gebied, zoals de purperreigers, ooievaars, de hertjes van de hertenkamp in Vianen, de paarden op de paardenmarkt en de bekende Lakenvelders.

Jaarlijks worden er zo'n 150 baby's thuis in Vijfheerenlanden geboren. Als het boekje klaar is, reikt burgemeester Fröhlich het eerste exemplaar uit aan de ouders van een pasgeboren Vijfheerenlander.        

André Bijl 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier