Logo hetkontakt.nl/leerdam
Fanfare Juliana Waardenburg, Sinter-Kerstconcert
Fanfare Juliana Waardenburg, Sinter-Kerstconcert
fotoreportage

Fanfare Juliana houdt kerstconcert met een Sinterklaastintje

  •   118 keer gelezen

WAARDENBURG • In Dorpshuis de Koeldert was het zaterdagavond tijd voor de jaarlijkse kerstuitvoering van Fanfare Juliana Waardenburg, met een 'Sinterklaastintje'.

Voor een goed gevulde zaal opende Juliana met leerlingen onder leiding van dirigent Jan Wessing de avond met "Zie ginds komt de stoomboot", het signaal voor de zwarte Pieten om bij de Koeldert binnen te vallen. Onder de klanken van bekende Sinterklaasliederen vermaakten de Pieten de kinderen in de zaal. Natuurlijk kwamen er ook presentjes uit de zak voor de leerlingen van Juliana en voor de invallers, die altijd voor Juliana klaar staan om bij een concert muzikaal te ondersteunen.

Jubilarissen
Toen was de zak nog niet leeg. Na aandringen van de voorzitter werden er nog vier kleine cadeautjes uit de zak getoverd, voor vier leden van Juliana. Phia van Maren, Nancy Groenestein, Melvin Groenestein en Piet Groenestein werden gehuldigd voor in totaal 105 verenigingsjaren. Drie leden uit één gezin zijn samen goed voor 65 jaar muziek. Melvin en Nancy vierden beiden hun 12,5 jarig jubileum. Melvin speelt slagwerk en trombone, Nancy sopraan-saxofoon. Beiden kregen een bronzen speld met oorkonde van voorzitter Hans Verhoef. 

Vader Piet heeft al bij verschillende muziekverenigingen de trombone bespeeld. Sinds een aantal jaren is hij een trouw lid van Juliana. In totaal is Piet al 40 jaar een actieve muzikant. Hij ontving de gouden KNMO-speld met bijbehorende oorkonde van de voorzitter.

Phia van Maren is als klein meisje begonnen bij fanfare Juliana op de bugel. Drie dirigenten en veertig jaar later is ze nog steeds een trouw en actief lid. Ook voor haar was er de gouden speld en oorkonde. Na de huldiging werden de pieten de zaal uitgezet en vervolgde Juliana het programma met het Kerstrepertoire.

Leerlingen
De leerlingen zetten hun beste beentje voor met Jingle bells en Kling klokje, een speciaal compliment voor Dewi die pas een aantal maanden de saxofoon bespeeld en toch maar mooi met de jeugd en orkest kan meespelen. Ook Noor van de huidige blazersbende mocht al meespelen in het jeugdorkest. Zij bespeelt bijna zes weken de trompet en geeft donderdag 12 december samen met de andere leerlingen van de blazersklas de eindpresentatie.

Stille nacht
Het programma werd vervolgd met nog een aantal muziekstukken van de fanfare. Na het dankwoord van de voorzitter werd het concert afgesloten met 'Stille nacht'.

Fotograaf Nico van Ganzewinkel maakte een sfeerimpressie van de avond.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }