Logo hetkontakt.nl/leerdam

Publicatie ter gelegenheid van 75 jaar Bevrijding

  •   295 keer gelezen

LEERDAM • Volgend jaar wordt herdacht dat het 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog en wordt 75 jaar Bevrijding gevierd.

In het kader hiervan wil de Historische Vereniging Leerdam een fotoboek uitgeven in de Historische Reeks Leerdam. Maar daarvoor zijn natuurlijk wel foto's nodig. In de Beeldbank van de Historische Vereniging is een groot aantal foto's aanwezig van onder andere de komst van de Belgische Brigade Piron en de feestelijkheden hierna. Maar de organisatie kan zich ook indenken dat er wellicht nog meer foto's zitten in de doos die bij u op zolder staat. Ook verhalen over belevenissen en herinneringen uit die tijd zijn welkom.

De Historische Vereniging is niet alleen op zoek naar foto's van Leerdam, maar ook van Schoonrewoerd, Oosterwijk en Kedichem. Daarbij valt te denken aan de luisterpost 'Gorilla' in Schoonrewoerd, de doortocht van de Belgische bevrijders en de feestelijkheden na de Duitse capitulatie.

Wie foto's heeft, hoeft deze natuurlijk niet af te staan. De Historische Vereniging zal de foto's digitaliseren en ze vervolgens teruggeven.

Verdere details betreffende het boek moeten nog uitgewerkt worden en zijn mede afhankelijk van het aantal foto's. Voorlopig wordt uitgegaan van een oblong-formaat met ongeveer 125-150 pagina's. 

Heeft u foto's in uw bezit en wilt u deze ter beschikking stellen neem dan even contact op met de Historische Vereniging Leerdam, e-mail: tblom@blomleerdam.nl of bel 0345-613756. 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }