Logo hetkontakt.nl/leerdam


MCD Leerdam op 14 december weer open

  •   611 keer gelezen

LEERDAM • De MCD aan het Eiland in Leerdam opent zaterdag 14 december om 8:00 uur weer de deuren.

In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 november woedde er brand in de winkel. In eerste instantie zou de winkel in het weekend dat daarop volgde gesloten blijven, maar de schade bleek toch omvangrijker dan gedacht, waardoor de sluiting uiteindelijk ruim drie weken duurt.

"Woensdag 11 december zal de winkel worden vrij gegeven door het schoonmaakteam. De roet- en waterschade die door de brand is ontstaan is namelijk aanzienlijk", zo vertelt Gert-Jan Rouvoet namens MCD. "Spullen moesten verwijderd worden en machines en koelingen moesten helemaal schoongemaakt worden. Er zat bijvoorbeeld roet in de motoren. Verzekeringen en andere instanties bepalen in dit soort zaken ook mee wanneer het verantwoord is om weer open te gaan." 

Rouvoet is blij dat de winkel voor de kerst weer open kan. "Natuurlijk hadden we liever eerder de deuren weer geopend, maar gelukkig zijn we voor de kerst weer geopend. Het wordt nog wel even aanpoten om alles op tijd klaar te krijgen."

Het pand zelf is na de brand ogenschijnlijk niet heel erg beschadigd. "De 'Primera kant' van de winkel is voornamelijk getroffen door de brand. Daar staan ook de kassa's. In die hoek worden voorlopig noodvoorzieningen getroffen, dus de winkel is nog niet helemaal wat hij was."

Brand
In de nacht van 21 op 22 november werd de brandweer opgeroepen voor een brand bij de MCD aan het Eiland in Leerdam. Het vuur ontstond in een Dixi toilet die naast het gebouw stond. Vrij snel sloeg de brand over naar het winkelpand. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle, waarmee grote schade aan het pand voorkomen leek te zijn.

De gevolgen van de brand blijken nu dus groter dan aanvankelijk gedacht werd.

"Er komt zoveel meer bij kijken. Er wordt ook veel gebeld, door bijvoorbeeld mensen die spullen bij de stomerij hadden gebracht. Maar ook door klanten die bijvoorbeeld vragen wanneer de winkel weer open gaat. Het is fijn dat we daar nu duidelijkheid over kunnen geven."

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }