Logo hetkontakt.nl/leerdam

Petitie voor meer woningen in Est

  •   58 keer gelezen

EST/ WEST BETUWE • In het dorp Est hebben driehonderd bewoners een handtekening gezet onder een petitie waarin de gemeente West Betuwe wordt gevraagd om meer woningen.

De petitie werd vorige week dinsdag voorafgaand aan de raadsvergadering door Wimco Groenendaal van de Dorpsraad overhandigd aan burgemeester Servaas Stoop.

"Jaren geleden beloofde de gemeente nieuwbouwwoningen in Est. Tot nu toe is er nog geen huis gebouwd, terwijl er wel behoefte is", zo staat te lezen in de petitie.

"Jongeren uit het dorp die hier willen blijven wonen, moeten nu noodgedwongen uitwijken naar nabij gelegen dorpen omdat er in Est geen woningen genoeg zijn."

Groenendaal zei in een toelichting dat er in Est een grote wachtlijst is van woningzoekenden.

"In diverse kernen zijn uitbreidingen aan de orde. Wij vragen ons af hoe het kan dat Est dat alle faciliteiten biedt, achter blijft in de uitbreiding van woningen. Woningbouw is hard nodig. De school staat onder druk. Veel jonge gezinnen staan te springen om in Est te komen wonen. Anders dreigt een situatie dat Est een verlaten buurtschap woont."

Driehonderd van de 575 bewoners hebben de petitie ondertekend. "Een duidelijk signaal", volgens Groenendaal. "We hopen dat de procedures toch zullen worden versoepeld."

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }