Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Thea en Jaap Bogerd zijn trots op hun fitnesscentrum.
• Thea en Jaap Bogerd zijn trots op hun fitnesscentrum. (Foto: Dick Aanen)

Health Center haalt geld op voor Sanne

  •   1956 keer gelezen

ASPEREN • Health Center De Schildkamp in Asperen koppelt aankomende week het tienjarig jubileum aan een liefdadigheidsactie voor de 23-jarige Sanne van Schaik, die dit jaar na een ernstig ongeluk in een rolstoel belandde.

Het jubileum wordt gevierd van maandag 9 tot en met zaterdag 14 december. Op de slotdag komen zo'n 150 sporters in actie op de populaire onderdelen groepslessen spinning, zumba en crossfit.

Health Center De Schildkamp startte tien jaar geleden in een pand achter hotel en partycentrum De Schildkamp. Na vijf jaar volgde reeds de eerste grote uitbreiding. Tussen de sportschool en het hotel verrest een gloednieuw pand, met drie verdiepingen. Daar worden sindsdien de groepslessen verzorgd. Jaap en Thea Bogerd runnen het centrum. Jaap: "Sinds de oprichting hebben we alleen maar groei gekend. Het wordt steeds drukker. Momenteel is het aardig stabiel."

Trots
Jaap en Thea zijn er trots op dat ze dit met het volledige team van ongeveer twintig medewerkers hebben kunnen bereiken. Het aanbod bij Health Center De Schildkamp is groot: van het zware kracht- en conditionele trainingsprogramma CrossFit, tot aan gymoefeningen voor ouderen.

Ook groepslessen voor spinning, BBB-workout (voor buik, benen en billen) blijven onverminderd populair, evenals de KettleBell-training, bedoeld om met een enorme hoge intensiteit de kracht, flexibiliteit, stabiliteit en het cardiovasculaire systeem in één keer goed onder handen te nemen.

Jaap: "Bij ons staan kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel. Dat is ook de reden dat er gediplomeerde fitnessinstructeurs in de fitnesszaal aanwezig zijn. Wij vinden het belangrijk om onze gasten zo goed mogelijk te begeleiden." Aan de hand van een persoonlijke intake kunnen gasten een fitnessschema op maat laten maken. Tijdens de intake zullen het sport- en medisch verleden besproken worden. Aan deze service zijn voor de leden geen extra kosten verbonden.

Jubileum
De sportieve jubileumactiviteiten op zaterdag 14 december beginnen om 9:00 uur.

Jaap: "We gaan proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen. Iedere deelnemer mag zelf bepalen hoeveel men inlegt, maar we verwachten natuurlijk wel een serieus bedrag."

Dwarslaesie
Sanne van Schaik heeft op 21 februari 2019, op 23 jarige leeftijd, een ernstig ongeval gehad waaraan zij een hoge dwarslaesie heeft overgehouden. Sanne heeft weken op de intensive care gelegen en is daarna overgebracht naar het gespecialiseerde revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht.

Het is de bedoeling dat ze in januari 2020 weer naar huis in Asperen mag. Thea: "Er zijn veel aanpassingen en ondersteuning nodig voor Sanne als zij weer thuis komt. Zij is volledig afhankelijk van anderen."

BerkelBike
Sanne wil heel graag een BerkelBikerolstoel aanschaffen. Die kost ongeveer 10.000 euro. De aanschaf wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Met deze Bike kan gefietst worden door de eigen spieren in het lichaam te activeren en stimuleren. Zo is het mogelijk om een betere conditie op te bouwen.

Thea: "Met deze BerkelBike krijgt Sanne een klein stukje zelfstandigheid terug. Ze kan namelijk haar handen niet gebruiken, maar wel haar armen. Bij een BerkelBike gebruik je armen en benen tegelijk. Ook kan ze dit gebruiken als een soort hometrainer. Dit is een prachtig middel voor om het lichaam te trainen. Met onze actie willen we Sanne en haar hele familie een hart onder de riem steken."

Naast de sportieve activiteiten zijn er vanaf 12:00 uur ook verlotingen, waar mooie prijzen mee te winnen zijn. Tevens is er er een speciaal rekeningnummer geopend waar uiteraard elke donatie welkom is: NL 02 ABNA 0864178956 t.n.v J. Bogerd. (donaties graag onder vermelding van 'actie Sanne'). De marathon is bedoeld voor leden en niet-leden. Opgeven voor één van de marathonactiviteiten kan bij de receptie of via de website: www.healthcenterdeschildkamp.nl

door Dick Aanen

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }