Logo hetkontakt.nl/leerdam

Derde dialoogtafel resulteert in inspirerende avond

  •   161 keer gelezen

LEERDAM • Voor de derde keer dit jaar werd er door de werkgroep Samen Leven van SamenDoen een dialoogtafel gehouden.

In de Molenzaal van het Dak in Leerdam konden betrokken inwoners met behulp van een spel met stellingen over respect, tolerantie, vrijheid en gelijkheid op een laagdrempelige manier met elkaar in discussie gaan.

Juist door verschillen en overeenkomsten te benoemen, kennis te nemen van elkaars achtergrond en unieke kijk op de wereld wordt wederzijds begrip gevoed en ontstaan er nieuwe ideeën en initiatieven om het samen leven vorm te geven. Het werd een inspirerende avond die zeker voor herhaling vatbaar is.

Het spel dat is gebruikt is speciaal ontworpen voor deze avond en is als ondersteunend lesmateriaal te gebruiken voor onder andere lessen maatschappijleer in het VMBO. Het is ook geschikt voor bewoners in de wijk die op een ontspannen manier met elkaar in gesprek willen gaan over verschillen in leef- en denkwijze en de invloed die dit heeft op de leefomgeving in de wijk.

Een dialoogtafel in uw wijk (gebouw) of als docent in uw klas organiseren? Neem dan contact op met T. Yagmur: tyagmur@samendoen.expert of bel 0345-637363.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }