Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: 123rf.com

Kerstverlichting in Lingewaal gaat aan

  •   287 keer gelezen

REGIO • Kerstverlichting in 'Lingewaalse' kernen als afscheidscadeau.

Op vrijdag 13 december zal de kerstverlichting in de vijf kernen van de voormalige gemeente Lingewaal door Loes van Ruijven worden ontstoken. Tijdens het afscheid van Loes als burgemeester van de gemeente Lingewaal in december 2018 heeft het comité 'Dag Lingewaal' geld ingezameld voor een gezamenlijk afscheidscadeau.

De voormalige burgemeester heeft aangegeven, dat ze hiervoor aan iedere kern een kerstboom wilde schenken.

Kerstboom
Het comité 'Dag Lingewaal', dat vorig jaar diverse activiteiten in het kader van het afscheid van Lingewaal als gemeente heeft gehouden, heeft deze wens opgepakt. In Asperen, Herwijnen, Heukelum, Spijk en Vuren zal vanaf 13 december verlichting in de vorm van een kerstboom branden. Het ontsteken van deze verlichting zal in iedere kern op een feestelijke manier plaatsvinden.

Loes van Ruijven zal in iedere kern de kerstboom aansteken.

Het schema ziet er als volgt uit: om 16:00 uur gaat de verlichting in Spijk aan, nabij het dorpshuis; om 16:45 uur is Vuren aan de beurt, nabij de kruising Mildijk/ Molenlaan; om 17:30 uur wordt in Heukelum, nabij het dorpshuis, de verlichting ontstoken; om 18:15 uur gaat het licht in Asperen aan, nabij het dorpshuis en Herwijnen sluit de feestelijke middag af. Daar zal de verlichting om 19:00 uur worden aangestoken, op het dorpsplein aan de Achterweg.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }