Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Zout wil op een positieve manier afsluiten.
• Zout wil op een positieve manier afsluiten. (Foto: aangeleverd)

Koor Zout houdt afscheidsconcert

  •   keer gelezen

SCHOONREWOERD • Christelijk gemengd koor Zout gaat er na veertig jaar mee stoppen. "We hebben het er moeilijk mee, maar vinden dit het beste besluit", zegt voorzitter Christel Lodder. Op 15 december is het afscheidsconcert.


Het ledental van het koor neemt de laatste jaren af. In 2005 waren het er nog zo'n 35, nu krap twintig. "We hebben jarenlang hele goede visitekaartjes afgegeven, maar met zo weinig mensen wordt het moeilijker om de kwaliteit hoog te houden. De leden worden ook langzamerhand ouder, dat heeft ook gevolgen voor de kwaliteit van de stemmen. We wilden niet dat het als een nachtkaars zou uitdoven, dus we denken dat dit het goede moment is om er een punt achter te zetten", aldus Christel met pijn in het hart.

Tot bloei
Gelukkig zijn er mooie jaren om op terug te blikken. "Onder leiding van Polien Fijan zijn we als koor echt tot bloei gekomen. Zij wist voor ons originele muziek te vinden die bij ons paste en heeft ons veel geleerd, ook over het overdragen van het geloof door te zingen", vertelt Christel.

Streekkorenconcert en kerstnacht
"Ook de keren dat we deelnamen aan het streekkorenconcert van de KCZB en de viering van ons dertigjarig jubileum waren zeker hoogtepunten, net als de jaarlijkse kerstnachtsamenkomst van twee Schoonrewoerdse kerken met het projectkoor. Dan stonden we in totaal met ruim vijftig mensen te zingen."

Eigen stijl
Of veel leden zullen aanhaken bij andere koren, betwijfelt de voorzitter. "We hebben bij Zout een heel eigen stijl en repertoirekeuze ontwikkeld, die je niet makkelijk ergens anders vindt."

Adventsconcert
Veertig jaar Zout wordt op een waardige manier afgesloten met een adventsconcert op zondag 15 december om 15:30 uur in de gereformeerde kerk van Schoonrewoerd (Dorpsstraat 48), de thuisbasis van het koor. Na afloop is er een afscheidsreceptie om elkaar de hand te drukken. "Een week later gaan we als koorleden nog met elkaar uit eten en dan is het echt afgelopen."

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier