Logo hetkontakt.nl/leerdam
ingezonden mededeling

Zes redenen waarom het altijd handig is om een ladder in huis te hebben

  •   167 keer gelezen

REGIO • Je weet vaak pas wat je mist wanneer je het niet hebt: en dat geldt zeker zo voor een ladder.

Of je nu een mooi schilderij wat hoger op wilt hangen, de heg bij wilt snoeien of de dakgoten schoon wilt maken. Er zijn zo ontzettend veel klussen in huis die haast onmogelijk (al dan niet erg lastig) worden zonder een goede ladder! Mocht je nog twijfelen over de aanschaf van een goede kwaliteit ladder, dan zetten we de reden waarom deze tool altijd handig is nog eens voor je op een rijtje.

1. Instellen op verschillende hoogtes
Hoewel een keukentrapje je al snel de mogelijkheid geeft om wat hoger aan het werk te gaan, kom je hiermee niet altijd tot de hoogtes die je eigenlijk wilt bereiken. Zo zal een keukentrapje je weinig helpen wanneer je de toppen van de heg in de achtertuin wilt snoeien. En dat is dan ook meteen het eerste voordeel van het hebben van een goede ladder: je kunt er verschillende hoogtes mee bereiken en hierdoor verschillende klussen mee oppakken.

2. Comfortabel werken
Daarnaast geven specifieke ladders zoals een vouwladder je ook nog eens de mogelijkheid om comfortabel te werken. Wanneer je de woonkamer moet schilderen bijvoorbeeld. Zo'n vouwladder geeft je niet alleen de mogelijkheid om verschillende hoogtes te bereiken, maar komt ook nog eens met een handig blad waar je al je spullen en gereedschappen op kwijt kunt. Kun je die potten verf gewoon mee naar boven nemen en op de bovenste treden laten staan.

3. Meer efficiëntie
De mogelijkheden die een ladder je geeft zorgen ervoor dat je met veel meer efficiëntie aan de slag kunt gaan. Moet je een plafond schilderen, dan haal je de vouwladder tevoorschijn en heb je die klus in no-time geklaard. Stel je voor dat je dit zonder vouwladder zou moeten doen en continu op een wankele stoel moet gaan staan welke je vervolgens ook iedere meter nog eens moet verzetten? 

4. Makkelijk op te bergen
Hoewel een ladder natuurlijk een groot gevaarte is, kun je dit hulpstuk gelukkig ook nog eens erg gemakkelijk opbergen. Zo hang je deze bijvoorbeeld zonder problemen in de lengte van je garage, of schuif je deze gewoon in tot een kleiner formaat zodat je 'm ergens tegen de muur aan kunt zetten. Een ladder neemt weinig ruimte in beslag, en kan in no-time gepakt worden om het klussen makkelijker, veiliger en efficiënter te maken.

5. Multifunctioneel hulpstuk
Daarnaast is een ladder niet alleen geschikt voor binnen, maar ook voor buiten. Zelfs wanneer je maar één ladder in huis hebt kun je deze voor werkelijk waar (bijna) alle klussen in én rondom huis gebruiken. Van het schilderen van plafonds en het schoonmaken van de bovenkant van de keukenkastjes, tot het snoeien van de heg in de achtertuin of het legen van de dakgoten. 

6. Makkelijk te vervoeren
Ook is een ladder vaak lekker makkelijk te vervoeren en kan deze dus ook gebruikt worden voor klussen bij vrienden of familie, of zelfs meegenomen worden op vakantie om daar de hoge toppen van een caravan of tent te kunnen bereiken. Je weet maar nooit wanneer een ladder van pas kan komen! 
 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }