Logo hetkontakt.nl/leerdam

Bestuur Heukelum betreurt sluiting pannaveldje

  •   157 keer gelezen

HEULELUM • Het bestuur van voetbalvereniging Heukelum vindt het erg jammer dat het pannaveldje op het complex aan de Groeneweg gesloten moet worden. "Wij betreuren dit 'hevig', maar kunnen niet anders handelen", laat het bestuur op de website van de vereniging weten.

Dat het bestuur enorm 'baalt' van de gang van zaken blijkt uit de verklaring op de website: "Wij willen benadrukken dat de vereniging, sponsoren en vrijwilligers niets verkeerds hebben gedaan. Blijkbaar is dit de manier waarop we tegenwoordig met goedwillende mensen en vrijwilligers omgaan."

Zomermaanden
In het voorjaar van 2017 werd Sportpark De Vriezenwijk verrijkt met een pannaveld. De voorziening ligt tussen het hoofdveld en het B-veld en wordt vooral in de zomermaanden gebruikt.

"En op zaterdagen als er gevoetbald wordt, ook wel op woensdagmiddagen en tijdens trainingsavonden. En verder maakt de jeugd er veel gebruik van als de velden 's zomers niet beschikbaar zijn. Ideaal om ze dan naar het pannaveldje te verwijzen.

Dan konden ze daar mooi een balletje trappen", zegt bestuurslid Nico Snel.

Overlast
Omwonenden klaagden echter al snel over de overlast die zij met name 's avonds ondervonden.

"We gaan goed met onze buren om en proberen de verstandhouding altijd zo goed mogelijk te houden." Vandaar ook dat het bestuur maatregelen nam om de ergste geluidsoverlast tegen te gaan.

Zo werden de  reclameborden - waar de jeugd de ballen tegenaan trapte - weggehaald en werd er iets gedaan aan een loszittend hek dat ook al voor lawaai zorgde.

"Bovendien stelden we tijden op wanneer er gebruik gemaakt mocht worden van het veldje." Maar dat bleek in de praktijk lastig te handhaven, omdat de jeugd toch wel op De Vriezenwijk wist te komen. "Het sportpark is niet hermetisch afgesloten, Heukelum is tenslotte een dorp."

Beklag
Sommige buren – woonachtig tegenover het sportpark – constateerden dat de overlast aanhield, bleven zich ergeren aan de gang van zaken en deden hun beklag bij gemeente West Betuwe, eigenaar van het sportcomplex.

"Eerst werden hun bezwaren afgewezen. Later bleek dat er tijdens de aanleg van het veldje iets is misgegaan rond de vergunningverlening. Er is destijds gewoon vergeten een vergunning aan te vragen. Toen we later probeerden dat te herstellen, was er al bezwaar gemaakt en lukte dat niet meer", vertelt Snel.

Volgens het bestuurslid van Heukelum een uiterst pijnlijke situatie, vooral ook omdat destijds rond de opening van het veldje de reacties zo positief waren.

Samenleving
"De gemeente stond vierkant achter het initiatief. Het veld is aangelegd met financiële steun van de gemeente Lingewaal, het college was betrokken bij de opening en een van de voorwaarden vooraf was dat het pannaveld ook opengesteld zou worden voor jongeren die geen lid waren van de vereniging."

"Op die manier moest het pannaveld ten dienste staan aan de samenleving. Tweeënhalf jaar later moeten we het veldje sluiten. Een pannaveldje op het complex van een voetbalvereniging moet dicht. Dat komt heel vreemd over. Waar kan zo'n veldje nu beter liggen dan op een sportcomplex."

Verplaatsing
Het bestuur maakt geen gebruik van de suggestie om het pannaveld elders op De Vriezenwijk aan te leggen.

"We voelen niet veel voor een verplaatsing. We hebben bewust voor de huidige plek gekozen. Het zijn vooral jonge kinderen die gebruik maken van het veldje. Deze locatie was ideaal: tussen twee velden in het zicht van de kantine."

"Als we het pannaveld verplaatsen, raakt het uit het zicht of het komt in de buurt van een sloot. Dat lijkt ons niet verstandig. Sluiting van het veldje lijkt op dit moment de enige optie. Vreselijk jammer dat het zo gelopen is", aldus Nico Snel.

André Bijl

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }