Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: nl.123rf.com

Extra fietsenstalling bij NS station Geldermalsen

  •   36 keer gelezen

GELDERMALSEN • Al enige tijd is het bij de oostelijke entree van het NS-station op zijn zachts gezegd rommelig. Treinreizigers moeten dagelijks moeizaam door een wirwar van fietsen hun weg richting trap of lift zien te vinden. West Betuwe werkt aan een (tijdelijke) oplossing.

Ongetwijfeld zijn er fietsers die uit gemakzucht niet de moeite nemen hun fiets netjes in de stallingen te parkeren. Aan de andere kant, zijn diezelfde stallingen vaak al overvol en is er gewoon geen ruimte meer. Handhaven heeft dan ook weinig zin omdat er geen alternatief is. 

De gemeente werkt aan een plan voor vernieuwing en uitbreiding van de fietsenstalling. Maar dit plan kan pas in uitvoering komen als de werkzaamheden aan het station zijn afgerond en de herinrichting van het gehele oostelijke stationsplein aan de orde is. Dat is pas in 2021 het geval.

Tot die tijd wachten met maatregelen wil het gemeentebestuur niet. Dit om een einde te maken aan de dagelijkse ergernis  van velen. Maar ook om voor bezoekers de entree van Geldermalsen de vriendelijke uitstraling te bieden die het verdient.

Wat gaat er gebeuren?
Omgeven door bouwhekken komt er met ingang van maandag 2 december een tijdelijke fietsenstalling met ruimte voor het stallen van circa honderd fietsen. Die stalling komt te staan op het nabij gelegen parkeerterrein. Dit kost daar enkele parkeerplaatsen. Er blijven evenwel nog voldoende plaatsen over om in de (blauwe zone) parkeerbehoefte te voorzien.

Zodra deze extra stalling open is, gaan handhavers actief optreden tegen buiten de stalling achtergelaten fietsen. De eerste weken plaatsen zij deze fietsen nog zelf in de stallingen. Wanneer nodig betekent dit het verwijderen van de kabelsloten. Uiteindelijk rest na enige tijd niets anders dan afvoeren naar de gemeentelijke werf.

Volgende week wordt deze nieuwe aanpak via speciale fietslabels bij de fietsers onder de aandacht gebracht.

Namens het college van burgemeester en wethouders roept wethouder Ton van Maanen alle fietsers op samen de entree van het station netjes te houden: 'Kleine moeite!!'
 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }