Logo hetkontakt.nl/leerdam

Heukelum als eerste van start met kernagenda

  •   247 keer gelezen

HEUKELUM • Er is deze week begonnen met het maken van een kernagenda voor de toekomst van Heukelum. De eerste van de 26 kernen in West Betuwe.

In de kernagenda staan de op te pakken projecten en activiteiten die de inwoners willen en die vanuit de gemeente aan de orde komen. In het dorpshuis kwamen inwoners uit Heukelum en medewerkers van de gemeente samen, georganiseerd in samenwerking met stichting Heukelum Actief.

De kernagenda is een vervolgstap op het Bidbook West Betuwe. Het Bidbook is eind vorig jaar aangeboden aan de gemeenteraad. Hierin staan de wensen en dromen van de kernen, aangedragen door de inwoners van de voormalige drie gemeenten. Het vormt een leidraad voor de toekomst van de gemeente West Betuwe. Sommige wensen uit het Bidbook zijn inmiddels gerealiseerd. Andere (nog) niet.

Woensdagavond is bepaald welke punten een plek krijgen op de kernagenda. En hoe dat door gemeente en inwoners de komende jaren samen gedaan kan worden.

Maatwerk voor elke kern
Het is de bedoeling dat alle 26 kernen van de gemeente West Betuwe een eigen kernagenda krijgen.

Wethouder Rutger van Stappershoef: "Het is belangrijk dat we met de kernen het Bidbook, en eventuele nieuwe behoeften, nu gaan concretiseren naar een praktisch uitvoeringsplan voor de komende jaren. We zijn in Heukelum gestart als pilot, zodat we hiervan kunnen leren. De bijeenkomst verliep goed en heeft veel opgeleverd. Na evaluatie van de inwonersavond in Heukelum, starten we in januari 2020 ook in andere kernen. We streven ernaar dat eind 2021 alle dorpen en stadjes in West Betuwe een eigen kernagenda hebben."

Kerngericht werken
De gemeente West Betuwe wil in directe verbinding met de samenleving staan en de kracht uit de samenleving benutten. De samenleving krijgt ruimte en vertrouwen om zelf initiatieven te ontplooien, waarbij de gemeente ondersteunt daar waar nodig. Dat wordt kerngericht werken genoemd. 

Hiervoor worden kernagenda's opgesteld. Ook is er leefbaarheidsbudget voor initiatieven die bijdragen aan het vergroten van de leefbaarheid in de kernen.

Kijk voor meer informatie op www.westbetuwe.nl/gebiedsmakelaars.
 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }