Logo hetkontakt.nl/leerdam
ingezonden mededeling

Efficiënt debiteurenbeheer en sneller uw facturen innen: zo werkt dat

  •   45 keer gelezen

REGIO • Geen enkele ondernemer zit te wachten op het uitblijven van een betaling die hij of zij van één of meerdere van de klanten moet ontvangen. Het versturen van herinneringen, aanmaningen en het uiteindelijk uit handen geven kost veel tijd en vooral geld.

Om deze reden is het aangeraden om te streven naar een goed en vooral efficiënt debiteurenbeheer. Hoe je dit het beste voor elkaar krijgt? Het proces van A tot Z nog eens goed doorlopen en kijken waar ook jij verbeteringen aan zou kunnen brengen. Om te beginnen sommen wij hiervoor alvast een aantal tips op.

Voorkomen is beter dan genezen
Het klinkt wellicht wat voor de hand liggend, maar de uitspraak 'voorkomen is beter dan genezen' gaat in dit geval erg goed op. Zorg dat je met de klant duidelijke afspraken maakt omtrent het doen van betalingen en welke betalingstermijnen er gelden.

Wil je echt zeker zijn van je zaak? Kijk dan eens naar de mogelijkheid of je de klant de voorwaarden voor betaling zou kunnen laten ondertekenen. Op deze manier sta jij als ondernemer nog sterker in je schoenen en kun je eventuele extra kosten en/ of geleden schade verhalen op de klant.

Frequent versturen van facturen
Een aspect die, wellicht zonder dat je het doorhebt, veel invloed heeft op je geldstroom en je boekhouding is de frequentie waarop jij facturen verstuurd naar je klanten. Des te sneller en vaker jij facturen verstuurd, des te sneller dat ook het geld op je rekening zal verschijnen.

Kies je ervoor één keer per maand facturen te versturen? Dan weet je zeker dat je in veel gevallen wat langer moet wachten op het geld. Daarnaast werkt het vaak ook om facturen per e-mail te versturen (digitaal) en niet meer per post. De facturen komen hiermee sneller aan bij de klant en zij kunnen dit vervolgens nóg gemakkelijker verwerken in hun administratie.

Goed voorbereid zijn
Een laatste tip is het goed voorbereid zijn op eventuele situaties die nog komen gaan. Zo zou je eens kunnen kijken naar incassodiensten en eventuele verzekeringen voor het krediet van jouw onderneming.

Een partij die je hierbij zou kunnen helpen en die zeker het raadplegen waard is, is Dutch Credit Brokers. Zij hebben kennis van zaken en hebben, in tegenstelling tot veel anderen, ervaring met veel verschillende branches.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }