Logo hetkontakt.nl/leerdam

Jasper uit Beesd veld op met OranjeLeeuwinnen

  •   286 keer gelezen

REGIO • Voor het eerst in de geschiedenis liepen dinsdagavond 23 jonge G-voetballers aan de hand van de OranjeLeeuwinnen mee het veld op om samen de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Slovenië te openen. De kinderen met een lichamelijke en/ of verstandelijke beperking zongen met de Leeuwinnen het Wilhelmus in een bomvol GelreDome in Arnhem.

Jasper van 11 jaar uit Beesd, G-voetballer bij vv Asperen, was één van de gelukkigen. Spannend, maar een ervaring om nooit te vergeten. Fonds Gehandicaptensport, ING en de KNVB maken zich op deze manier samen sterk om meer aandacht te vragen voor het G-voetbal.

Trots
Vv Asperen is ontzettend trots dat Jasper onderdeel van de officiële players-escort was bij de OranjeLeeuwinnen. De hele club heeft met trots naar hem gekeken toen hij het veld op kwam.

Jasper heeft een beperking doordat hij zuurstofgebrek heeft gehad bij zijn geboorte en heeft nu het geluk dat hij kan voetballen in een G-team. Hij houdt van voetbal en het maakt hem heel gelukkig. Vv Asperen is één van de 300 voetbalclubs in Nederland die G-voetbal aanbiedt. 

Meer aandacht G-voetbal
In Nederland zijn zo'n 5.000 voetballers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking actief bij ongeveer 300 voetbalclubs. Fonds Gehandicaptensport, ING en de KNVB helpen voetbalclubs in Nederland met het starten én stimuleren van G-voetbal.

Om aandacht te vragen voor G-voetbal liepen dinsdagavond 23 ING Oranjevriendjes aan de hand van de speelsters het veld op om samen met de OranjeLeeuwinnen de wedstrijd te openen. Dit leverde een unieke ervaring op voor de kinderen.

Daarnaast hebben de afgelopen weken ook ruim 30 amateurclubs gehoor gegeven aan de oproep om bij de wedstrijd van hun eerste elftal de spelers samen met lokale G-voetballers het veld te laten betreden. Vv Asperen heeft ook gehoor gegeven aan deze oproep. Met deze activiteiten zetten de drie partijen zich in om in elke Nederlandse gemeente voetbalaanbod te realiseren voor voetballers met een beperking.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }