Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Els Hensens draagt het stokje over aan Frank Beelen.
• Els Hensens draagt het stokje over aan Frank Beelen. (Foto: André Bijl)

Els Hensens draagt stokje over

  •   1025 keer gelezen

LEERDAM • Els Hensens neemt afscheid van Leerdam. Per 1 januari verkoopt ze haar praktijk aan B-Fysic Fysiotherapie en Ergotherapie. Op verzoek van de nieuwe eigenaar blijft Els Hensens nog een jaar actief in de praktijk.

Alle therapeuten blijven gewoon in dienst. "Voor onze cliënten verandert er weinig tot niets."

Els Hensens begon in 1977 met haar praktijk in de Sperwerlaan. "Ik heb het hier altijd erg goed naar mijn zin gehad. Dit is mijn levenswerk. Omdat ik een goede opvolger heb gevonden voor mijn praktijk, medewerkers en patiënten kan ik met een gerust hart een stapje terug doen. Na 42 jaar is het goed dat jongere collega's het stokje overnemen."

Els Hensens voelde zich vanaf het begin thuis in Leerdam.

"Ik werd zeer vriendelijk onthaald. Zowel huisartsen als patiënten waren blij met mijn komst. Ook burgemeester Den Hollander en gemeentearchitect Glansdorp waren mij goed gezind. We kregen alle medewerking voor de nieuwbouw aan de Brunellaan. En weer later kreeg ik van de heer Van Hemert, directeur van Huis ter Leede, de mogelijkheid naar de Beukelaar op het Eiland te verhuizen en mijn praktijk steeds verder uit te breiden."

Veranderingen
Hensens stelt vast dat de fysiotherapie in de loop der jaren enorm is veranderd.

"Mijn praktijk groeide mee met de ontwikkelingen. Ik wilde nieuwe mogelijkheden benutten: veranderingen binnen de fysiotherapie zag ik als een uitdaging. Ook mijn medewerkers gaan graag mee met alle ontwikkelingen. Ze zijn allen gespecialiseerde fysiotherapeuten en hebben hun Master behaald of zijn hiervoor in opleiding. Veel medewerkers zijn al lang aan de praktijk verbonden en werken hier al tientallen jaren. Kennelijk bevalt het hen goed op het Eiland. We deelden lief en leed, zoals bruiloften en geboortes, maar helaas ook het overlijden van twee collega's en een zoontje van een van onze medewerksters."

Na haar zestigste begon ze zich af te vragen hoe het na haar pensionering verder moest met de praktijk en de medewerkers.

Meteen goed gevoel
"Er meldden zich meerdere belangstellenden. Soms lukte het financieel niet, soms was mijn gevoel niet goed over een kandidaat."

Dat veranderde toen ze in contact kwam met Frank Beelen van B-Fysic. "Dat voelde meteen goed. Frank was geïnteresseerd, omdat mijn praktijk een 'Pluspraktijk' is. Hij is blij met de aanwezigheid van hoog geschoolde medewerkers. B-Fysic neemt de praktijk per 1 januari 2020 over. Op verzoek van Frank blijf ik nog een jaar rondlopen. Daar verheug ik me op."

Inmiddels is voorzichtig begonnen met de overname. "Dat verloopt naar wens. De cultuur van beide praktijken komt overeen. Ik heb er alle vertrouwen in dat B-Fysic Fysiotherapie Hensens de patiënten net zo goed zal behandelen als de afgelopen jaren gebeurde. De therapeuten blijven immers gewoon aan de praktijk verbonden."

Emoties
Haar afscheid gaat gepaard met emoties.

"Het doet me veel. Ik ga patiënten, collega's en alle contacten erg missen. Ik vond het fijn om mensen te kunnen helpen, om te zien dat ze pijnvrij de deur uitgingen. Ik heb met veel plezier in Leerdam gewerkt en voelde me altijd heel prettig tussen alle Leerdammers. Ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij en de praktijk stelden. Ik hoop de komende tijd nog veel mensen te ontmoeten. Ik loop nog een jaartje mee in de praktijk en blijf mijn vrijwilligerswerk in Leerdam doen naast het aanmeten van steunkousen voor het bedrijf van mijn zoon Maurice."

Frank Beelen ziet het als zijn taak om het werk van Els Hensens voor te zetten.

"We zijn als B-Fysic onderdeel van een grotere organisatie en wilden ons ook in deze regio vestigen. Dit is een prachtige praktijk om over te nemen. Onze ideeën sluiten naadloos op elkaar aan. Els Hensens heeft er alles aan gedaan om mee te draaien in de top van de fysiotherapie en het is ook ons streven patiënten de best mogelijke zorg te geven. De medewerkers blijven, we gaan intern wat zaken stroomlijnen en misschien hier en daar het pakket uitbreiden, maar voor de mensen verandert er weinig."

door André Bijl

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }