Open eettafel Enspijk bestaat tien jaar

  •   122 keer gelezen

ENSPIJK • De eerste open eettafel in Enspijk werd gehouden op 5 november 2009. En daarmee viert het initiatief het 10-jarig bestaan.

De open eettafel werd geïntroduceerd om de leefbaarheid in het dorp te vergroten en ook voor het gezellig maandelijks bij elkaar komen. Bij  de eerste eettafel schoven 29 mensen aan en werd er gezongen door de kinderen van de school Minzerie en werd er ook door de Rabobank een AED overhandigd. Het eten werd destijds gekookt door de koks van Huis Ter Leede. Dit was tevens de start van meer: het oprichten van MooiWonenInEnspijk.

De open eettafel wordt vandaag de dag gerund door ongeveer tien vrijwilligers, de boodschappen worden zelf gedaan en er wordt zelf gekookt. Maandelijks komen er nog rond de 45 ouderen met veel plezier naar de eettafel.

Het 10-jarige bestaan kon uiteraard niet voorbij gaan zonder een speciaal tintje. Mede door een leefbaarheidsbudgetaanvraag aan de gemeente WestBetuwe, financiële bijdragen van Stichting MooiWonenInEnspijk en Stichting 11 Dorpenspel Enspijk werden alle deelnemers uitgenodigd voor een boottocht op de Linge en kregen ze een heerlijke warme lunch aangeboden.

Tijdens de tocht werden alle vrijwilligers in het zonnetje gezet. 
 

Marjo van Andel
Redacteur van Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }