Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Witte fietsbanen op de Zouwedijk.
• Witte fietsbanen op de Zouwedijk.

Waterschap creëert witte banen op Bazeldijk voor fietsers

  •   66 keer gelezen

MEERKERK • Bij het verbeteren van de veiligheid voor fietsers op de Bazeldijk tussen Meerkerk en Arkel neemt Waterschap Rivierenland tegelijkertijd het onderhoud mee. Tussen 11 en 15 november zijn de werkzaamheden. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.

Voor scholieren uit de gemeenten Molenlanden en Vijfheerenlanden is de Bazeldijk een belangrijke fietsroute naar Gorinchem. De dijk is ook een drukke verkeersweg met bussen, landbouwvoertuigen, vrachtverkeer en forensen. Er wordt soms hard gereden.

Fietsers krijgen aan weerszijden een brede witte strook. De witte kleur zorgt voor extra reflectie en dus zijn fietsers beter zichtbaar. Tegelijk wordt de rijbaan voor auto's optisch smaller. Dat drukt te snelheid, net als verkeersdrempels; nu zijn dat er nog zeven, straks elf. Ook aansluitingen met opritten worden verbeterd. De verbeteringen zijn gekozen in overleg met omwonenden en betrokkenen.

Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer deels omgeleid. Vrachtverkeer voor bedrijventerrein Vlietskade in Arkel volgt een alternatieve route.

Het wegdek met witte banen voor fietsers werd enkele jaren geleden ook toegepast op de Zouwendijk naar Sluis. De Bazeldijk zal er vergelijkbaar uit zien.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }