Logo hetkontakt.nl/leerdam

Nieuwe publicatie 'Begraven in Leerdam'

  •   550 keer gelezen
Foto: Aangeleverd

LEERDAM • Eind december verschijnt een boek met een opsomming van alle Leerdammers die in de periode van 1698 tot en met 1820 in Leerdam begraven zijn. 'Begraven in Leerdam, 122 jaar begraafinschrijvingen' is het 18e deel in de Historische Reeks Leerdam, een uitgave van de Historische Vereniging Leerdam.

In het door Peter van Rooden geschreven boek worden ook de graven in de Grote Kerk uitgebreid beschreven. Verder bevat het boek een register op ingekomen akten van indemniteit, dat wil zeggen een overzicht van alle mensen die zich in Leerdam vestigden. Deze laatste bron behelst de periode van 1722 tot en met 1810. Verder is dit boek voorzien van foto`s en afbeeldingen van de Grote Kerk en alle grafstenen in deze kerk.

Ook enkele portretten van voorname Leerdammers die in de bovenstaande periode begraven werden in Leerdam zijn afgebeeld. De belangrijkste gegevens in dit boek komen uit een bron die nergens meer beschikbaar is voor het publiek. Het boek telt 300 pagina's en kost bij voorinschrijving (t/m 15 november) 22,50 euro. Na deze datum zal de prijs 27,50 euro bedragen. 

Het boek is te bestellen via de winkel op de website van de Historische Vereniging Leerdam www.historischeverenigingleerdam.nl of via e-mail ablom@blomleerdam.nl

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }