Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Docenten Sigrid van Tuijl en Danny van Dijk ontvangen chocolade-Numo’s uit handen van Numo-expert Nico Wagter (r).
• Docenten Sigrid van Tuijl en Danny van Dijk ontvangen chocolade-Numo’s uit handen van Numo-expert Nico Wagter (r).

Extra ondersteuning voor leerlingen De Joost

  •   657 keer gelezen

LEERDAM • Deze maand startten leerlingen van De Joost in Leerdam met een splinternieuw leermiddel voor Nederlands: Numo.

Tijdens extra remedial-teachingmomenten zullen de vmbo-leerlingen met Numo aan de slag gaan. Het doel is dat zij op die manier hun taalachterstand wegwerken, met name op het gebied van begrijpend lezen. 

Sigrid van Tuijl, docent Nederlands en Taal-/dyslexiecoördinator, vertelt over de beweegredenen om met Numo te starten: "Onze keuze viel op Numo, vooral omdat het een adaptief programma is, waardoor iedere leerling op zijn eigen niveau kan werken. Een aantal leerlingen heeft bij binnenkomst een achterstand op het gebied van begrijpend lezen. Wij willen die kinderen extra oefenmateriaal bieden, zonder dat het saai wordt. Wij willen ervoor zorgen dat onze leerlingen ervaren dat leren leuk kan zijn."

De reacties van leerlingen zijn tot nu toe positief. Het verdienen van Numo's (muntjes) is een motivatie om vaak en veel te werken met het programma. En het programma werkt simpel. Dat kan ook bijna niet anders, want het leerplatform is gemaakt in nauwe samenwerking met leerlingen van middelbare scholen. Zij leerden de ontwikkelaars wat ze zoeken in een leerplatform en hoe ze het oefenen langer volhouden.

Extra ondersteuning
De Joost is een kleine, hechte vmbo-school, waar ongeveer tweehonderd leerlingen een basisberoepsgerichte of kaderberoepsgerichte leerweg volgen. Leerlingen kunnen ook vakken op tl-niveau volgen en hierin examen doen. De Joost biedt veel extra ondersteuning, zowel op het gebied van leerachterstanden als op het gebied van sociaal-emotionele problematiek.

Docenten staan altijd voor hun leerlingen klaar. Zij streven ernaar het beste uit iedere leerling naar boven te halen, onder andere door het bieden van onderwijs op maat. Het werken met Numo sluit hier goed bij aan.
 

Marjo van Andel
Redacteur van Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten