Logo hetkontakt.nl/leerdam

ZilverFitness in Leerdam geopend

  •   717 keer gelezen

LEERDAM • ZilverFitness opende vorige week de deuren voor een proefles in de trainingslocatie van CrossFit Leerdam. Inmiddels de negende ZilverFitness locatie.

De deelnemers kregen uitleg over de inhoud van de bot- en spierversterkende oefeningen bij ZilverFitness. Hierbij worden bewegingen getraind die ook in het dagelijks leven gemaakt worden, zoals bukken, hurken en tillen. Het trainen van deze functionele bewegingen maken zowel botten als spieren weer sterker en laat mensen soepeler bewegen.

Onder leiding van René Heijne, een ervaren coach van CF Leerdam, werd gestart met een warming-up en rekken en strekken. Dit alles gericht op de specifieke bewegingen die deze les getraind zouden worden.

Farmer carry
Daarna konden de deelnemers aan de slag met de zogenaamde 'farmer carry', een beweging waarbij gewichten als boodschappentassen over vijftig meter gedragen moesten worden.

Coach René nam uitgebreid de tijd om uit te leggen hoe je deze 'tassen' het beste kunt tillen en welke techniek het beste werkt. Dit werd afgewisseld met twee minuten roeien op een roeimachine op eigen tempo.

Na afloop hebben de deelnemers onder het genot van een drankje de les nog even besproken. Voor iedereen was het belangrijk dat onder begeleiding van de coach op het eigen niveau werd getraind. De coach vertelde nog dat elke les weer anders is, maar dat de functionele bewegingen steeds terugkomen. Met het doel om uiteindelijk sterker te worden in het hele lijf.

Interesse in een gratis proefles? Bel 030-7523548 of kijk op www.zilverfitness.nl.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }