Streekproducten krijgen eigen merk: Betuws Best

  •   265 keer gelezen

HELLOUW • In Ommeren werd zaterdag het nieuwe streekmerk onthuld van Betuws Best, het logo voor streekproducten uit de Betuwe.

Ivonne Noordam, van Zuivelboerderij Noordam uit Hellouw mocht het eerste streekproduct met streekmerk overhandigen aan de gedeputeerde van de provincie Gelderland, Peter Drenth.

"Vandaag ben ik hier omdat de Betuwe altijd bloeit. Met producten en ondernemers uit de Betuwe willen we een kwalitatief goed product neerzetten, met een eerlijke prijs. Koop elders niet wat de Betuwe u biedt", zei de gedeputeerde.

"Betuws Best is meer dan fruit gerelateerde producten", vertelt Jolijn Zwart- van Kessel van Stichting Platteland Rivierenland. Samen met Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland is zij initiatiefnemer van het streekmerk.

Inmiddels zijn er meer dan tien ondernemers bij Betuws Best aangesloten. Zij hopen dat veel Betuwse agrarisch ondernemers gaan aansluiten bij dit initiatief, zodat de producten herkenbaar worden in supermarkten, kantines, maar ook in restaurants en dergelijke.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }