Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Gerda en Marco Kruger met achter hen het prachtige zicht op de Linge.
• Gerda en Marco Kruger met achter hen het prachtige zicht op de Linge. (Foto: Hans van Vrouwerf)

Papegaaivis eten met uitzicht op de Linge

  •   954 keer gelezen

KEDICHEM • De nevelsluiers boven het water bij zonsopkomst, een ree die je vanaf de overkant van de rivier recht aankijkt als je de gordijnen openschuift, de rietkragen die wel van goud lijken in de avondzon. Aan al die belevenissen voegt Hotel Restaurant aan de Linge er nog één toe: een vis op je bord waar je misschien zelfs nog nooit van gehoord hebt.

Koningsbaars, papegaaivis: je komt ze zelden tegen op een menukaart. "En dat terwijl ze zo heerlijk zijn. De smaak van papegaaivis is eigenlijk niet te vergelijken met een andere vis", vertelt Gerda Kruger enthousiast. Gerda en Marco Kruger, eigenaren van Hotel Restaurant aan de Linge, ontdekten de vis op Gran Canaria waar deze in groten getale voorkomt. "Je kan ze er bijna met je handen uit het water halen", weet Marco. 

Unieke ligging
Ze zagen er een manier in om zich te onderscheiden, naast de unieke ligging waar de uitbaters op inspelen met mooie arrangementen. Een hotelovernachting met een suptocht bij zonsopkomst, inclusief heerlijk ontbijt natuurlijk. Of vergaderen met erna een vaartochtje in een fluisterbootje en als afsluiting een tot in de details verzorgd diner in het gezellige restaurant.

Ook vlees
Vleesgerechten worden zeker niet verbannen van het menu, gastvrouw Marissa serveert met liefde een sappige tournedos of knapperige schnitzel. Maar in vis biedt Aan de Linge voortaan extra veel keuze, zoals zeeduivel en zeewolf.

Krokante bite
Kok Tijmen heeft samen met Marco flink geëxperimenteerd voor de nieuwe menukaart, ook met garnituren zoals zeekraal. Het water loopt je in de mond als hij er alleen al over vertelt: "De vissaus maken we van schaal- en schelpdieren. Met een tempura-crunch geven we een krokante bite aan de vis en ook gefrituurde kappertjes doen het goed."

We gaan los
Ook op het verrassingsmenu verheugt Tijmen zich. "Als mensen ons de kans geven, gaan we helemaal los in de keuken. Dan komen we niet aan met een standaard carpaccio." Marco sluit af: "Hard werken vinden we niet erg. De onderlinge sfeer binnen het team is goed, en als de gasten tevreden naar huis gaan, is onze dag goed." 

Hotel Restaurant Aan de Linge in Kedichem is bereikbaar via 0183-840323. Meer informatie: hotelaandelinge.nl

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }