• Servaas Stoop is voorgedragen als burgemeester van West Betuwe.
• Servaas Stoop is voorgedragen als burgemeester van West Betuwe. (Foto: André Bijl)

Servaas Stoop burgemeester West Betuwe

  •   410 keer gelezen

GELDERMALSEN • Servaas Stoop (SGP) uit Hendrik Ido Ambacht wordt de eerste kroonbenoemde burgemeester van de gemeente West Betuwe.

Dat maakte Lourens van Bruchem als voorzitter van de vertrouwenscommissie dinsdagavond bekend tijdens een extra raadsvergadering. "We zijn heel blij dat we de heer Stoop kunnen voordragen als onze nieuwe burgemeester", aldus de SGP-voorman.

Servaas Stoop is 57 jaar. Hij is getrouwd en heeft vier kinderen en twee kleinkinderen.

Fusies
Stoop was ruim tien jaar burgemeester van Dirksland en zes jaar burgemeester van Korendijk. Nu is hij waarnemend burgemeester van de gemeente Zuidplas. "Dus hij kent de krachten die spelen bij gemeentelijke fusies", zei Van Bruchem.    

Stoop begon zijn carrière als medewerker van de SGP-fractie in de Tweede Kamer. Voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 en 2012 stond hij op de vierde plek van de SGP-kandidatenlijst. Ook was hij 27 jaar lid van de Provinciale Staten in Zuid-Holland

Stoop werd gekozen uit een groep van vijftien kandidaten die solliciteerden naar de burgemeestersfunctie in West Betuwe.

Als de minister van Binnenlandse Zaken instemt met zijn benoeming, vervangt hij waarnemend burgemeester Harry Keereweer, die tot nu toe West Betuwe bestuurde.

Bloemetje
Een West Betuwse delegatie van raads- en collegeleden reed dinsdagavond naar Hendrik Ido Ambacht om Servaas Stoop te feliciteren en hem een bloemetje te overhandigen.   

André Bijl 

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }