• De locatie aan de Broekgraaf waar defensie de toren wil plaatsen.
• De locatie aan de Broekgraaf waar defensie de toren wil plaatsen. (Foto: André Bijl)

Aanvullend onderzoek naar militaire radar Herwijnen

  •   305 keer gelezen

HERWIJNEN • Voor de nieuw te plaatsen militaire radar in Herwijnen kunnen omwonenden onderzoeksvragen en suggesties doorgeven. Onderzoeksvraag of locatiesuggestie delen? Doe dit vóór 31 oktober 2019.

Defensie laat TNO aanvullend onderzoek doen naar de zogeheten cumulatieve gezondheidseffecten van de radar. Op aanvraag van de Tweede Kamer worden ook andere wetenschappelijke instituten hierbij betrokken. In dat onderzoek worden extra vragen van de gemeente en Defensie meegenomen.

Ook omwonenden kunnen vragen indienen voor het onderzoek of suggesties doen voor te betrekken onderzoekers of wetenschappers.

Alternatieven
Defensie onderzoekt daarnaast of er alternatieve locaties zijn voor de nieuw te plaatsen radar. Dit is tot nu toe niet gedaan. Defensie vond in Herwijnen namelijk een geschikte locatie en hoefde niet verder te zoeken. Nu kunnen echter suggesties worden gedaan voor een alternatieve, geschiktere locatie.

Onderzoeksvragen of suggesties kunnen gestuurd worden naar: radarstations@mindef.nl. Doe dit vóór 31 oktober 2019, zodat ze kunnen worden meegenomen.

Meer informatie is ook te vinden op de Facebookpagina www.facebook.com/geenradarherwijnen.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }