Logo hetkontakt.nl/leerdam

Vrijwillige Bouwvakkers nemen Lingebolder onder handen

  •   268 keer gelezen

LEERDAM • Een invasie van zo'n tachtig bouwvakkers van aannemer Van Hattum en Blankevoort, onderdeel van VolkerWessels, nam donderdagmiddag ASVZ zorginstelling de Lingebolder over, om gezamenlijk tientallen klussen voor de zorginstelling uit te voeren.

Rondom de 22 huizen werd allerhande onderhoud en renovatiewerk uitgevoerd. Vrijwillig en volledig in hun eigen tijd maakten de bouwvakkers zich verdienstelijk voor de cliënten, die maar wat nieuwsgierig waren naar wat er op hun terrein gebeurde. Het 'oranje leger' maakte behoorlijk indruk op de cliënten.   

In recordtempo weden afgebladderde banken en tafels geschuurd en geschilderd, schuurtjes werden opgeknapt, onkruid gewied, bloembakken en tuinmeubilair werd in nieuwe glorie hersteld of zelfs opnieuw gemaakt. Tussendoor werd door de bouwers samen met bewoners van de Lingebolder voor de inwendige mens gezorgd en/ of een rondje gefietst. 

Jaarlijks bedrijfsuitje
Elk jaar kiest aannemer Van Hattum en Blankevoort een nieuw goed doel voor haar jaarlijkse bedrijfsuitje, waar men samen met elkaar de handen uit de mouwen steekt om anderen te helpen.

Er is veel animo voor een maatschappelijk verantwoorde invulling van de dag en het zorgt bovendien voor saamhorigheid. De directie van het bedrijf staat zelf ook gewoon te zagen en te schuren. 

Bij de Lingebolder zijn veel klussen blijven liggen omdat de zorgtaken voor cliënten uiteraard prioriteit krijgen. Een instelling die de hulp van de aannemer dus zeer goed kon gebruiken. 
 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }