Logo hetkontakt.nl/leerdam

Royal Leerdam Crystal lanceert Jubileumvaas 75 jaar Vrijheid

  •   252 keer gelezen

LEERDAM • Royal Leerdam Crystal lanceert op Masterly The Hague de Jubileumvaas 75 jaar Vrijheid, en een Oranjevaas naar een ontwerp van prinses Margarita de Bourbon de Parme.

Van 19 tot 22 september presenteert Royal Leerdam Crystal het nieuwe Oranjevaasje 75 jaar Vrijheid tijdens het festival Masterly The Hague. Een primeur is de lancering van de exclusieve Jubileumvaas 75 jaar vrijheid met een oplage van slechts 75 exemplaren. Heel bijzonder is dat beide vazen te zien zijn naast de muze, het schilderij dat Gerard van Honthorst in 1613 maakte van Frederik Hendrik, Prins van Oranje.

Oranjevaasje 75 jaar Vrijheid
Vanaf 31 augustus wordt in Nederland het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog herdacht, precies 75 jaar geleden. Ter ere van 75 jaar Vrijheid brengt Royal Leerdam Crystal  een Jubileumvaas en Oranjevaasje uit, ontworpen door niemand minder dan H.K.H. Prinses Margarita de Bourbon de Parme.

"De generaties die letterlijk en figuurlijk voor deze vrijheid hebben gevochten, moeten we altijd dankbaar blijven. Onze vrijheid moeten we niet voor lief nemen, we moeten er voor blijven vechten, voor onszelf en voor de generaties na ons," aldus prinses Margarita de Bourbon de Parme.

Vaasjes
Het Oranjevaasje (oplage 500) en de Jubileumvaas  (oplage 75) zijn verkrijgbaar vanaf 19 september op Masterly en in De Kristalwinkel in Leerdam. Het eerste exemplaar zal volgens traditie aan het Koninklijk Huis worden aangeboden. 

Het Oranjevaasje '75 jaar Vrijheid' is onderdeel van een serie: het tweede Oranjevaasje wordt uitgebracht rond Bevrijdingsdag op 5 mei 2020. De prijs van beide Oranjevaasjes bedraagt 295 euro per stuk. De prijs van de set bedraagt 550 euro. De jubileumvaas kost 750 euro..

Prinses Margarita 
Prinses Margarita (1972) heeft sinds 2014 haar eigen juwelenlijn. Voor het ontwerp van het Oranjevaasje liet zij zich inspireren door de natuur. De beweging in het vaasje is geïnspireerd op een vlucht vogels die vanuit het wateroppervlak opstijgt de lucht in. Deze beweging komt ook terug in de oranje sjerp van Frederik Hendrik in het schilderij van Honthorst. 

Over Royal Leerdam Crystal
Al sinds 1927 brengt Royal Leerdam Crystal geheel volgens traditie de beroemde Oranjevaasjes uit bij belangrijke gebeurtenissen van landsbelang. De Oranjevaasjes worden in de eeuwenoude Leerdamse Kristalfabriek handgevormd en mondgeblazen van 'Cristal Supérieur', het meest zuivere kristal van Europa. Een bijzondere mijlpaal, aangezien dit het eerste Oranjevaasje is dat ontworpen is door een lid van de Koninklijke Familie. 

Tijdens het festival Masterly TH op een prachtige locatie tegenover de Hofvijver worden historische schilderijen gecombineerd met speciaal voor de gelegenheid vervaardigde werken naar hedendaagse ontwerpen. In vier  monumentale panden exposeren ontwerpers, kunstenaars en fotografen het werk dat ze speciaal hiervoor hebben ontworpen. 
 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }