Logo hetkontakt.nl/leerdam

Eerste paal geslagen van tweede fase van 'De Glasmeesters' in Leerdam

  •   keer gelezen

LEERDAM • In de Oostelijke Broekgraafzone in Leerdam is vorige week de eerste paal geslagen van de tweede fase van 'De Glasmeesters'. Het gaat hier om een innovatieve ontwikkeling van 76 energieneutrale appartementen. 

Wethouder Zevenhuizen van de gemeente Vijfherenlanden sloeg samen met de kopers de eerste paal.

Het project van Crossing Borders Development bestaat uit een viertal gebouwen, waarin 42 huur- en 34 koopappartementen worden gerealiseerd, krijgen vloerkoeling en vloerverwarming door middel van een warmtepompsysteem. 

Door de toepassing van PV panelen, triple beglazing en hoog isolerende gevels worden de appartementen energieneutraal. Aansluitpunten voor elektrische fietsen zijn in het ontwerp opgenomen en er zijn voorzieningen getroffen om hybride en elektrische auto's in de parkeergarage op te kunnen laden. 

Alle appartementen, op één na, zijn inmiddels verkocht. In oktober 2019 slaat Crossing Borders Development een volgende eerste paal in de Broekgraafzone. Hier betreft het 31 CPO achtige herenhuizen. Deze woningen zijn standaard 0-op-de-meter en kunnen zelfs energieleverend worden gemaakt.

De verkoop van deze grondgebonden woningen loopt goed, maar er zijn nog een aantal bouwnummers beschikbaar.
 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }