Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Peter den Tek, ambassadeur Lyndal Walker en loco-burgemeester Van Stappershoef.
• Peter den Tek, ambassadeur Lyndal Walker en loco-burgemeester Van Stappershoef.

Medailles Trevor Pike in Fort Vuren

  •   45 keer gelezen

VUREN • De ambassadeur van Nieuw Zeeland, mevrouw Lyndal Walker, heeft maandag 16 september het WO2- en Vliegeniersmuseum in Fort Vuren bezocht. Ze heeft symbolisch de persoonlijke spullen, onder andere medailles, van de Nieuw Zeelandse sergeant Trevor Pike aan het museum overhandigt.

Namens de gemeente West Betuwe was loco-burgemeester Van Stappershoef bij de overhandiging aanwezig. Daarna heeft de voorzitter van het museum, de heer Peter den Tek, persoonlijk een rondleiding gegeven aan de ambassadeur en de loco-burgemeester.

Trevor Pike kwam in de nacht van 15 op 16 oktober 1942 om het leven samen met twee andere Nieuw Zeelanders, een Canadees en drie Britten. De Stirling bommenwerper, waarin ze vlogen werd door de Duitse nachtjager piloot Eickmeier in een Messerschmitt Bf 110 neergeschoten en stortte neer in Ingen, gemeente Buren.

Broer 
De broer van Trevor, Kevin Pike, heeft een aantal malen gesproken met de voorzitter van het WO2- en Vliegeniersmuseum, Peter den Tek, en heeft het museum vorig jaar ook bezocht. Hij heeft besloten dat het museum deze unieke spullen krijgt. Onderdelen van het vliegtuig zijn ook al tentoongesteld in dit bijzondere museum.

Voor Trevor Pike staat een speciale vitrinekast in het museum. De ambassadeur van Nieuw Zeeland heeft de medailles maandag hier neergelegd.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }