Logo hetkontakt.nl/leerdam

West Betuwe houdt Veiligheidsavond

  •   186 keer gelezen

BEESD • De raad West Betuwe houdt dinsdag 17 september vanaf 19:30 uur een Veiligheidsavond in Het Nut in Beesd.

De raad stelt binnenkort een nieuw veiligheidsbeleid vast en wil daarvoor informatie ophalen bij veiligheidspartners en natuurlijk ook bij de inwoners van de gemeente West Betuwe. Tijdens de interactieve avond kunnen inwoners aan de raad laten weten wat zij belangrijk vinden op het gebied van veiligheid.

Programma
De avond start om 19:30 uur met een kennismakingsmarkt, op het terrein van Het Nut in Beesd. Hier zijn verschillende partners van de gemeente aanwezig, zoals de boa's, jongerenwerkers, de gebiedsmakelaars en vertegenwoordigers van de WhatsApp/ buurtpreventie. Alle geïnteresseerden zijn welkom om langs de verschillende kraampjes te lopen en kennis te maken.

Om 20:00 uur begint het programma binnen in Het Nut. Na een welkom door burgemeester Harry Keereweer, kunnen alle aanwezigen zich verdelen over de ruimte. Hier liggen verschillende stellingen verspreid, waarover iedereen zijn of haar mening mag geven. Deze stellingen passen binnen het veiligheidsthema. Onderwerpen die aan bod komen, zijn:

• Veilige woon- en leefomgeving
• Bedrijvigheid en veiligheid
• Jeugd en veiligheid
• Fysieke veiligheid
• Integriteit en veiligheid

Terwijl iedereen rondloopt en meepraat over de stellingen, kunnen de aanwezigen korte pitches verwachten van de burgemeester, de politie, het OM en de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Hierna krijgen alle bezoekers een eigen budget. Daarmee kunnen ze spaarpotten vullen, die verbonden zijn aan de verschillende veiligheidsonderwerpen. Zo wordt direct duidelijk waar voor hen de prioriteiten op het gebied van veiligheid liggen.

Bekijk het hele programma op: www.gemeenteraad.westbetuwe.nl.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }