Logo hetkontakt.nl/leerdam
ingezonden mededeling

Je auto verkopen wordt steeds makkelijker

  •   158 keer gelezen

Veel mensen dromen van een nieuwe auto. Een auto is echter een grote investering waar je vaak lang voor moet sparen. Daar komt bij dat het niet altijd even makkelijk is om je huidige auto te verkopen. Hoe zorg je er voor dat je een koper voor jouw auto vindt, die ook nog eens een goede prijs wil betalen?

Er zijn tegenwoordig verschillende manieren om relatief eenvoudig een geschikte koper voor jouw auto te vinden. Wij nemen een aantal van deze manieren met je door, zodat het voor jou ook makkelijk wordt om je auto te verkopen aan iemand anders.

Inruilen
Één van de makkelijkste manieren om van je huidige auto af te komen, is het inruilen van je auto bij de dealer van wie je een nieuwe auto koopt. Vaak kan een dealer namelijk wel een koper vinden voor die auto, waardoor jij de inruilwaarde van je auto als korting op je nieuwe auto kunt krijgen. Op die manier zit jij geen moment zonder auto, want het inruilen gebeurt zodra jij je nieuwe auto ophaalt. Het kan echter zijn dat de autodealer niet alle auto's aanneemt. De waarde, het merk en de status van de auto spelen hierbij een grote rol. Deze factoren zullen ook bepalen hoeveel geld je nog voor jouw huidige auto terug krijgt.

Verkopen op internet
Er zijn verschillende manieren op internet op een koper voor jouw auto te vinden. Één van die opties is je auto aanbieden op een advertentie website. Op dergelijke websites kun je foto's van je auto laten zien, kun je specificaties van je auto tonen en kun je wat meer vertellen over je auto. Geïnteresseerden kunnen dan contact met je opnemen als ze de auto van je willen overnemen. Een andere optie is je auto aanbieden op websites als Ik wil jouw auto kopen. Daar kun je je auto aanbieden aan één van de vele autohandelaren, waarna je een bod krijgt van deze kopers. Vervolgens kun je bepalen of je voor die prijs de auto aan hen wil verkopen.

Social media
Via social media kun je ook veel mensen bereiken als je het goed aanpakt. Zo kun je op media als Facebook en Instagram veel van jouw auto laten zien en er wat over vertellen. Je kunt laten weten dat je op zoek bent naar een koper, en in jouw netwerk kun je vragen of zo veel mogelijk mensen dit bericht willen delen. Hoe meer mensen het bericht voor je willen delen, hoe meer mensen je kunt bereiken. Op die manier is de kans groot dat jouw advertentie in beeld komt bij iemand die op zoek is naar een auto. Misschien dus wel jouw auto.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }