Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: MerwedeLingelijn

Bussen vervangen treinen MerwedeLingelijn tijdens werkzaamheden

  •   258 keer gelezen

REGIO • In de periode van zondag 25 augustus tot en met maandag 2 september worden werkzaamheden uitgevoerd op twee deeltrajecten van de MerwedeLingelijn.

Het gaat om werkzaamheden tussen Leerdam en Geldermalsen en tussen Dordrecht en Sliedrecht. Bij Geldermalsen wordt het spoor verbreed. De werkzaamheden zullen plaatsvinden van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september. Reizigers kunnen elk half uur gebruikmaken van bussen tussen Geldermalsen en Leerdam. 

Dordrecht-Sliedrecht
Tussen Dordrecht en Sliedrecht worden werkzaamheden uitgevoerd aan de Baanhoekbrug (spoorconstructie) en de Wantij Spoorbrug in Dordrecht (vernieuwen van wissel, dwarsliggers en spoor). In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 augustus rijden er vanaf 1:00 uur bussen. Op zondag 25 augustus tot en met zondag 1 september rijdt er elk half uur een snelbus tussen Dordrecht, Sliedrecht Baanhoek en Sliedrecht. Reizigers van/naar Stadspolders kunnen gebruik maken van stadsbuslijn 3 en 5 via Dordrecht. 

Er rijden wel gewoon treinen tussen Sliedrecht en Geldermalsen van zondag 25 augustus tot vrijdag 30 augustus. En tussen Sliedrecht en Leerdam van zondag 25 augustus tot en met zondag 1 september. In Hardinxveld Blauwe Zoom stoppen in de gehele periode geen treinen (die rijden daar door), dit station wordt bediend door een bus die rijdt van Sliedrecht via Blauwe Zoom naar Hardinxveld-Giessendam.

Vanaf maandag 2 september zijn de werkzaamheden gereed en zullen alle treinen weer volgens de normale dienstregeling kunnen rijden. 

Reizen met hulpmiddel
Voor mensen die reizen met een hulpmiddel zoals een rolstoel of scootmobiel heeft Qbuzz tijdens de werkzaamheden alternatief vervoer geregeld. Ze kunnen vooraf (minimaal 2 uur van te voren) via de klantenservice aangeven dat ze vervoer nodig hebben. Qbuz regelt alternatief vervoer voor deze reizigers, zodat ook zij in die periode kunnen blijven reien met het openbaar vervoer. Reizigers die met een scootmobiel reizien, dienen wel plaats te nemen op een gewone stoel conform de regels bij taxivervoer. 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }