Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Abstract werk van Gerard Akerboom.
• Abstract werk van Gerard Akerboom. (Foto: Aangeleverd)

Expositie 'Onderzoek alles, Behoud het Goede'

  •   108 keer gelezen

LEERDAM • 'Onderzoek Alles, Behoud het Goede' is de Titel van de kunstexpositie van Gerard Akerboom en Beatrijs Schweitzer die van 5 tot en met 15 september te zien zal zijn in Leerdam.

Het thema is naast een knipoog naar de omgeving voor beide kunstenaars een leidraad bij hun werk waarmee ze ook een beroep willen doen op de bezoeker.  Onderzoek betekent nieuwsgierig zijn, zoeken naar verbeteringen en open staan voor het onbekende. Met 'behoud het goede' willen zij ook een lans breken voor het optimistische en het positieve. Niet alleen voor de kunst maar juist ook daar buiten.

Akerboom
Akerboom (Amsterdam, 1950) toont in Leerdam een serie schilderijen. De basis van zijn huidige schilderijen en grafisch werk ontstond al begin jaren zeventig. Het uitgangspunt is realistisch, hij kiest meestal voor het landschap en het menselijk lichaam. De weergave is abstract, kleurrijk in een zich herhalende, ritmische en krasachtige structuur. Hij ervaart dat zich tijdens het schilderen door de grote concentratie voortdurend nieuwe ideeën aandienen. Het ene werk komt uit het andere voort. Het onderzoek om te komen tot voor hem 'ware' beelden is eindeloos, spannend en geeft hem grote voldoening.

Schweitzer
Schweitzer (Utrecht,  1960) maakt beelden waarbij meestal meerdere materialen, bijvoorbeeld metaal en glas, gecombineerd zijn. Zij is gefascineerd door het unieke vermogen van de mens om uitvindingen te doen, dingen te creëren waarvan hij meent dat ze nuttig zijn.  Gebruiksvoorwerpen, voertuigen en instrumenten, zonder dat op het eerste gezicht duidelijk is waarvoor ze dienen. Dat gaat meestal in samenspraak met natuurlijke eigenschappen van verschillende materialen.

De tentoonstelling is te zien in het pand Hoogstraat 14  te Leerdam. 5 t/m 15 september van donderdag t/m zondag van 11:00 – 17:00 uur en vrijdagavond van 19:00 t/m 21:00 uur.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }