Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Jeanet Slingerland is een van de medewerksters van De Kaasstolp.
• Jeanet Slingerland is een van de medewerksters van De Kaasstolp. (Foto: Peter Verbeek)

De Kaasstolp is blij met nieuwe locatie

  •   588 keer gelezen

LEERDAM • Half juli heeft De Kaasstolp de deuren van haar nieuwe zaak in Kerkstraat 28 geopend. De eigenaars hebben hun oog laten vallen op een mooiere locatie in het hart van Leerdam in plaats van aan de rand van het winkelgebied.

"We zijn enkele jaren geleden begonnen aan de Vlietskant, en dat is een groot succes geworden", vertelt de kaasboer. "We zien veel mensen uit Leerdam en omstreken wekelijks in De Kaasstolp voor hun kaasaankopen. Ik ben erg blij met zo'n grote en trouwe klantenkring. Weer of geen weer: ze blijven komen!"

Scherpe acties
De klanten hebben heel positief gereageerd op de nieuwe winkel. Hoewel die niet groter is dan de vorige verkoopruimte heeft De Kaasstolp haar assortiment uit kunnen breiden. Er is een extra koelvitrine geplaatst die wordt gebruikt voor wekelijkse heel scherpe acties met toetjes. Daar was behoefte aan want er is veel vraag naar.

Maar het is duidelijk dat het bij De Kaasstolp vooral om kwalitatief uitmuntende Hollandse kaassoorten draait. Van jong tot extra oud, en van 30+ tot komijnekaas. En dat allemaal vers van het mes. De klanten zijn gecharmeerd van de vaste lage prijzen, en tijdens actieweken gaan die nóg goedkoper over de toonbank. Een kilo belegen kaas is nooit duurder dan 7,50 euro per kilo. En dat bij aankoop van kaas een doosje eieren (klasse M) slechts 99 cent kost is mooi meegenomen. In het assortiment zijn eveneens brie en diverse kruidenkazen opgenomen.

Verse worsten
Daarnaast is de vitrine gevuld met een ruim aanbod aan verse worsten van de keurslagerij. Het accent ligt altijd op 'vers'. De verschillende soorten noten worden elke dag vers gebrand, en dat geldt uiteraard ook voor de producten die worden betrokken van de keurslager. Gezien het aanbod heeft De Kaasstolp voor elk wat wils.

"De openingstijden blijven zoals ze waren", vertelt Jeanet Slingerland, een van de vaste medewerksters van de Leerdamse kaaswinkel. "Het gros van de mensen doet zijn boodschappen aan het einde van de week. Daarom staan we slechts drie dagen per week voor hen klaar. Donderdag en vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur."

Een van de klanten bevalt het erg goed. "Ik kom hier al vanaf de eerste dag. Het complete assortiment valt thuis prima in de smaak. Helemaal gezien de prijzen die worden gehanteerd." Een andere klant laat weten dat hij regelmatig, met de fiets of per auto, naar Leerdam rijdt voor twee kilo oud zwart. "Voor 7,99 euro, en vaak voor minder, kan ik zo'n lekkere en pittige kaas in Vianen niet krijgen!" Met een "Tot de volgende keer" verlaat hij De Kaasstolp.

Peter Verbeek

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }