Logo hetkontakt.nl/leerdam
De speelplaats is voorzien van uitdagende, aantrekkelijke en groene inrichting.
De speelplaats is voorzien van uitdagende, aantrekkelijke en groene inrichting. (Foto: Brede School Asperen)

Brede School Asperen neemt groen schoolplein in gebruik

  •   519 keer gelezen

ASPEREN • CBS De Open Poort, OBS De Zandheuvel en Kinderopvang SKCN hebben het nieuwe Eco-Schools plein in gebruik genomen.

Opvallend is het Pannaveldje om te voetballen, een buitenklas waar de kinderen buiten lessen kunnen volgen en verschillende klim-, kruip en sluip door- en klautertoestellen. Daarnaast is het plein voorzien van veel groen.

Eco-team
Het plein is ontworpen door een architect, in samenspraak met het Eco-team van de school. In dit team participeren leerlingen, leerkrachten en ouders. Het project werd financieel mogelijk gemaakt door gemeentelijke en provinciale subsidies, evenals hulp van Jantje Begon en plaatselijke ondernemers zoals Van Roon en Hermeta.

Duurzaamheidsprogramma
De ontwikkeling van het aantrekkelijke, uitdagende, groene speelplein is het eerste speerpunt van het duurzaamheidsprogramma van Brede School Asperen. Het gebouw is onlangs in gebruik genomen. De school heeft zich aangesloten bij Eco-Schools project, waarbij gebruikers met elkaar optrekken om van de Brede School een internationaal erkende duurzame school te maken.

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }