Logo hetkontakt.nl/leerdam
Rotaryclub Geldermalsen heeft de opbrengst van het Groot Geldermalsen Dictee  voor de jeugd verdeeld | de opbrengst gaat dit jaar naar DigiTaalhuis  Geldermalsen en Medialab Geldermalsen- © Fotografie George Burggraaff -
Rotaryclub Geldermalsen heeft de opbrengst van het Groot Geldermalsen Dictee voor de jeugd verdeeld | de opbrengst gaat dit jaar naar DigiTaalhuis Geldermalsen en Medialab Geldermalsen- © Fotografie George Burggraaff - (Fotografie George Burggraaff)

Rotary Geldermalsen verdeelt opbrengst Groot Geldermalsen Kinderdictee

  •   keer gelezen

GELDERMALSEN • Rotary club Geldermalsen heeft computerapparatuur overhandigd aan Digi-Taalhuis en het MediaLab, beide gevestigd in de Bibliotheek Rivierenland te Geldermalsen.


Met deze apparatuur krijgen beide instanties nog meer mogelijkheden hun initiatieven te ontplooien. Het geld was bijeen gebracht dankzij het Groot Geldermalsen Kinderdictee 2019. In de afmijnzaal van Fruitmasters in Geldermalsen werd 29 maart gestreden om de eer en de prijzen. Dankzij dit dictee is er een aanzienlijk bedrag van € 7200,- opgehaald.

Digi-Taalhuis
De schatting is dat in de gemeente West Betuwe het percentage laaggeletterden tussen de 16-65 jaar ongeveer 5-8% is. Het Digi-Taalhuis is bedoeld voor mensen die het Nederlands beter willen leren lezen, schrijven en/of spreken, rekenen of digitaal vaardiger willen worden. Iedereen met een leervraag kan langs komen. Digi-Taalhuis Geldermalsen is gevestigd in MFC De Pluk en bevindt zich op de 1e etage van de bibliotheek.

MediaLab
In de Bibliotheek Geldermalsen is een Medialab. Hier kunnen kinderen iedere woensdag van 15:00 tot 17:00 uur gratis onder begeleiding kennismaken met technologie en nieuwe media en vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn in een digitale wereld. Ze leren spelenderwijs programmeren, een eigen verhaal ontwerpen in een sprekend fotoalbum of een robot bouwen. In vakanties worden er (klooi)activiteiten georganiseerd.

Rotary
Rotary club Geldermalsen zet zich als serviceclub in voor de samenleving. Niet alleen door middel van fundraising voor lokale of internationale doelen, maar ook door zelf de handen uit de mouwen te steken.


 

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier