Logo hetkontakt.nl/leerdam
Angela Vrijhof heeft een waterontharder gewonnen.
Angela Vrijhof heeft een waterontharder gewonnen. (Foto: aangeleverd)

Angela Vrijhof wint waterontharder bij marktkraam voor Kika en Samen Sterk

  •   327 keer gelezen

HEUKELUM • Angela Vrijhof heeft een waterontharder van Boshuis-Thuis in water gewonnen tijdens de jaarmarkt in Heukelum.

Ze won deze bij de verloting in de kraam van Marianne en Michelle Penning en Wenda Schampaert. Zij zamelden met hun kraam geld in voor Kika en Samen Sterk (Stichting Stop Hersentumoren). In totaal haalden ze 2028 euro op, wat is verdeeld onder beide goede doelen.
De hoofdprijs, een compleet systeem voor waterontharding, werd gesponsord door Ton Boshuis van Boshuis-Thuis in water.

Samen Sterk
Bij Michelle is in 2017 (toen 22 jaar) een hersentumor geconstateerd. Onder de naam Samen Sterk zamelt ze via ludieke acties geld in voor onderzoek naar hersentumoren. Een tumor in je hoofd is namelijk zo goed als ongeneeslijk. Dagelijks sterven er in Nederland twaalf mensen door een hersentumor, wekelijks twee kinderen. Minder dan één procent van de patiënten overleeft hersenkanker. Michelle wil de kans op genezing vergroten en zamelt daarom geld in. Inmiddels is er al 41.845 euro gedoneerd aan onderzoek naar hersentumoren.

Rennen voor Kika
Haar tante Wenda loopt al sinds 2016 marathons voor Kika. Dit jaar loopt ze voor het laatste een hele marathon (in Athene), daarna volgt nog een halve marathon voor Kika. In vier jaar tijd heeft ze 73.500 euro bij elkaar gerend.

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }