Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: GeoFort

Kinderen op 'nachtelijke' zoektocht naar vleermuizen op GeoFort

  •   keer gelezen

HERWIJNEN • GeoFort is dankzij Staatsbosbeheer, weer een nieuwe exhibit rijker. Een spannende donkere remise op het forteiland staat helemaal in het teken van de vleermuis.


Tijdens midzomernacht openden kinderen uit de regio Rivierenland de nieuwe experience. Vleermuizen zijn de enige zoogdieren, met vleugels, die echt actief kunnen vliegen. Tijdens midzomernacht leerden kinderen en ouders van alles over het bijzondere dier. Gids Wiegert van de Liniewacht trapte de avond af. Hij vertelde enthousiast over de vleermuizen en hoe zij hun weg in het donker vinden.

Dat dit voor mensen een stuk lastiger is, ontdekten de bezoekers binnenin de ondergrondse desoriëntatietunnel. Samen met fortvrouw Willemijn Simon van Leeuwen, openden de kinderen de nieuwe exhibit.

De film in de nieuwe exhibit vertelt op een leuke manier over echolocatie, de navigatietechniek die vleermuizen gebruiken. Bij het ondergaan van de zon was het tijd om zelf op zoektocht te gaan naar vleermuizen.

Met behulp van batdetectors is het mogelijk vleermuizen te horen. De kinderen renden het hele forteiland over. Bij het afsluitende kampvuur vertelde ze enthousiast hoeveel vleermuizen ze wel niet gezien en gehoord hadden.

De Vleermuizen Experience is te vinden achter de Vleermuisspeurtuin en tijdens openingstijden vrij

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2