Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Heiltje Krul uit Leerdam is blij met haar splinternieuwe toercaravan.
• Heiltje Krul uit Leerdam is blij met haar splinternieuwe toercaravan. (Foto: Peter Verbeek)

Het regent prijzen op het Europaplein in Leerdam

  •   2195 keer gelezen

LEERDAM • Het had enige voeten in aarde voor de winnaar van het SAVEL Summer Start Prijzenfestival zich vrijdagavond meldde. Op een met meer dan duizend bezoekers afgeladen Europaplein werd Heiltje Krul de eigenaar van een fonkelnieuwe toercaravan.

Twintig jaar geleden nam Adrie Kleppe, penningmeester van ondernemersvereniging SAVEL, het initiatief om rond het begin van de zomer een grote actie op touw te zetten. "SAVEL bestaat uit actieve ondernemers die regelmatig van zich doen spreken door klant belonende acties te houden. Hoogtepunt is altijd het zomerprijzenfestival. Omdat het nu de twintigste keer is hebben we extra uitgepakt voor de trouwe klanten die hier hun dagelijkse boodschappen doen."

Zomers karakter
Vrijdag, het begin van de zomer, was een perfecte dag om de actie, die van 21 mei tot en met 21 juni heeft gelopen, af te sluiten. Voor elke aankoop van 7 euro kregen klanten bonnen waarmee grandioze prijzen met een zomers karakter gewonnen konden worden. Vanaf 19:00 uur maakten DJ Jan Millenaar en presentator Henri Wessels de dienst uit. Gezellige muziek werd afgewisseld met een prijzenregen die zijn weerga niet kende: pakketten en cadeaubonnen van bij SAVEL aangesloten ondernemers, terwijl er elk half uur een luxe hoofdprijs uitging. Het optreden van, heel toepasselijk, de Nederlandse Donna Summer, werd door het publiek bijzonder op prijs gesteld.

Zeven minuten
Als sluitstuk van de avond werd het lot van de winnaar van de hoofdprijs getrokken. Voorwaarde was dat die de prijs zélf in ontvangst moest nemen en uiterlijk binnen zeven minuten aanwezig moest zijn. Mevrouw Van der Leeden (Schoonrewoerd) redde dat nét niet terwijl meneer De Bruin uit Gellicum er niet eens aan begon. Pas bij het derde lot was het raak: Heiltje Krul bevond zich tussen de aanwezigen.

"Ik heb een moeilijke periode achter de rug en dan is het winnen van een toercaravan een complete verrassing", reageerde Heiltje Krul. "Ik heb geen auto met een trekhaak, alleen een fiets met een accu. Maar dat komt wel goed. De caravan wordt nog dit jaar ingewijd!" 

Gezien de vele positieve en hartverwarmende reacties die Adrie Kleppe heeft gekregen was hij een meer dan tevreden mens. "Er zijn 150.000 bonnen ingeleverd. Dat toont wel aan dat het Europaplein en naaste omgeving niet alleen een aantrekkelijk boodschappencentrum voor Leerdam West is, maar voor de hele regio. De klant kan hier voor bijna alles terecht bij winkeliers met hun eigen kwaliteit en specialiteit." 
 

Marjo van Andel
Redacteur van Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }