Glasvezel Buitenaf geeft niet op

  •   379 keer gelezen

WEST BETUWE • Glasvezel Buitenaf heeft nog steeds belangstelling om in het buitengebied van heel Rivierenland glasvezel aan te leggen, ondanks de keuze van de gemeenten voor Digitale Stad als partner.

De inschrijftermijn van Glasvezel Buitenaf liep eigenlijk 17 juni af, maar inwoners en bedrijven uit West Betuwe, Culemborg, Tiel, Zaltbommel, Maasdriel en Neder-Betuwe krijgen langer de tijd. Hoe lang, vermeldt het kabelbedrijf niet. 

West Maas en Waal
Na de zomervakantie start Glasvezel Buitenaf met de aanleg van glasvezel in de gemeente West Maas en Waal. In deze gemeente had Glasvezel Buitenaf al voldoende aanmeldingen om de inwoners en bedrijven te voorzien van het netwerk van de toekomst. Een instemmingsbesluit is aangevraagd; Glasvezel Buitenaf verwacht hier binnenkort het fiat van de gemeente voor.

Onzeker
Regio Rivierenland, het samenwerkingsverband van de gemeenten, meldde vorige week dat de planning is dat de aanleg van glasvezel door Digitale Stad nog dit jaar start. Volgens Glasvezel Buitenaf is dat nog allerminst zeker. "Er moet nog door alle zeven gemeenteraden goedkeuring worden gegeven om dit project financieel haalbaar te maken en het is nog onduidelijk wanneer het behandeld wordt."

Alles staat klaar
Piet Grootenboer van Glasvezel Buitenaf licht toe: "Inwoners en bedrijven die kiezen voor ons, kiezen voor zekerheid over de komst van glasvezel. Wij hebben alles klaar staan om te kunnen starten met de aanleg. Er is een aannemer gecontracteerd, de financiële middelen zijn beschikbaar en juridisch is alles in kannen en kruiken. Wij hebben een organisatie om het hele traject goed te kunnen begeleiden. En er is geen enkel risico voor inwoners, bedrijven of gemeenten en dat bewijzen we nu in de gemeente West Maas en Waal."

Wederzijdse kritiek
De relatie tussen Glasvezel Buitenaf en de gemeenten is intussen ijzig. Regio Rivierenland uitte eerder kritiek op de campagne van het kabelbedrijf, en andersom vindt het bedrijf dat de regio hen nooit een serieuze kans heeft gekregen, zo staat te lezen in een brief van Glasvezel Buitenaf aan alle gemeenteraden en colleges.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }