• Kooijman Senior sloeg de eerste paal samen met het team.
• Kooijman Senior sloeg de eerste paal samen met het team. (Foto: Kooijman)

Kooijman Takel en Berging slaat eerste paal voor nieuwbouw

  •   1418 keer gelezen

VUREN • Kooijman Takel en Berging BV heeft de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw in Vuren.

Op de locatie aan de Laaglandseweg 37 in Vuren bouwt Kooijman een gezamenlijk bedrijfspand met kantoor en parkeerdek voor rayon Gorinchem en rayon Waardenburg. Het pand wordt eind november opgeleverd, kort erna zullen de huidige locaties in Spijk en Waardenburg verhuizen naar Vuren.

Heuglijk moment
"Het slaan van de eerste paal is een heugelijk moment waarnaar uitgekeken is", zegt Kooijman Senior. Het bedrijf had al lange tijd plannen voor nieuwbouw. Door een grote brand in 2018, die de Gorinchemse locatie volledig in as legde, kwam de nieuwbouw in een stroomversnelling. Kooijman Senior heeft de symbolische eerste paal geslagen, in het bijzijn van een aantal bergingsspecialisten, bedrijfsleider Jelle, 'de spil' Trudy en natuurlijk Gert en Ton Kooijman. Mede door hun aanwezigheid werd het een bijzonder moment, waarbij vooral de toekomst centraal stond.

Toekomst
Gert Kooijman hield op locatie en korte toespraak en toonde de bouwtekeningen van de toekomstige werklocatie. Ten slotte mochten alle aanwezige medewerkers van Kooijman Takel en Berging de heistelling bedienen om ook namens de bergers een heipaal de grond in te slaan. De overige palen worden geslagen door Boer BV uit Meerkerk. De realisering en uitvoering van het totale project wordt gedaan door F5 Projectgroepen BV uit IJsselstein.

Duurzaam
Na oplevering beschikt Kooijman Takel en Berging voor beide rayons over een professionele ruime locatie waar vanuit de werkzaamheden eenvoudig en efficiënt voor dit grote gebied kunnen worden uitgevoerd. Het pand wordt duurzaam gebouwd en wordt voorzien van LED-verlichting en een warmtepomp, daarnaast is het volledig gasloos. Achter het pand komt een 575 m2 groot parkeerdek met verwarmde hellingbaan.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }