Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Beweegcoach Ageeth Vrolijks kijkt uit naar gezondheids- en doemiddag.
• Beweegcoach Ageeth Vrolijks kijkt uit naar gezondheids- en doemiddag. (Foto: Otto-Bert Thijs)

Emma houdt grote gezondheids- en doemiddag

  •   295 keer gelezen

LEERDAM • Emma houdt op vrijdag 5 juli samen met stichting SamenDoen een gezondheids- en doemiddag in het zorgcentrum.

Er zijn deze dag van 14:00 tot 17:00 uur talloze activiteiten te doen in het zorgcentrum in Leerdam-West. Ze hebben allemaal direct of indirect te maken met gezondheid, welzijn en beweging. De markt is vooral bedoeld voor senioren, maar er zijn ook volop gratis workshops, presentaties en clinics die het hele gezin aanspreken.

Vol programma
Voor Emma en SamenDoen is het de eerste keer dat deze gezondheids- en doemiddag gehouden wordt. Ageeth Vrolijks is beweegcoach op Emma en buurtsportcoach voor senioren in Leerdam vanuit SamenDoen. Samen met Emma-collega Els van Aalst houdt ze zich met de organisatie bezig. Ze zijn er druk mee, want op vrijdag 5 juli presenteren ze een bomvol programma.

"Gelukkig hebben we allerlei mensen en organisaties heel snel meegekregen. Iedereen is enthousiast. De wijkvereniging West doet mee, het pleintje voor Emma wordt afgezet en alle clubs en verenigingen in de buurt laten zich zien. Vogelvereniging De Vogelvriend, Voedselbank Leerdam, voetbalvereniging Leerdam Sport, noem maar op. Heel mooi om te zien hoe alles samenkomt", aldus Ageeth en Els.

Zichtbaar in de wijk
Zorgcentrum Emma van Present wil meer zichtbaar zijn in de wijk Leerdam-West, en via het thema 'Gezondheid en bewegen' verbinding maken met alle omliggende clubs en verenigingen. Bewegingsgerichte zorg is bij Present dan ook een belangrijk onderwerp. Door te bewegen kunnen senioren veel gezondheidswinst behalen, lichamelijk maar ook geestelijk. "We hopen dat er door deze middag nieuwe initiatieven ontstaan die we als Emma samen met de buurt vorm kunnen geven", vertelt Els van Aalst.

Workshops en voedingsadvies
Op vrijdag 5 juli wordt het begrip gezondheid heel breed opgepakt. Zo zijn er verschillende sportieve workshops, maar is er ook aandacht voor voedingsadvies en het belang van sociaal en geestelijk welzijn. Vrolijks: "Samen zingen, dat kan bijvoorbeeld zoveel doen voor je geestelijk welzijn. En je gaat daarmee ook eenzaamheid tegen. Vrijwilliger worden bij Voedselbank Leerdam of een oude hobby weer oppikken: allemaal dingen die meewerken aan de fysieke en mentale gezondheid."

Voor iedereen
Iedereen is welkom op de marktmiddag aan de Raadsliedenstraat. Er zijn rondritten door de wijk met een huifkar, een dweilband zorgt voor vrolijke muziek en er staan kraampjes met fruit en zelfgemaakte artikelen van Syndion. De winkeliers van het nabijgelegen Europaplein sponsoren de middag. Wethouder Marcel Verweij van gemeente Vijfheerenlanden brengt ook een bezoek aan het evenement. Present hoopt dat de gezondheids- en doemiddag geen eenmalige gebeurtenis is. "Het is even afwachten hoe het verloopt, maar als het aan ons ligt doen we het volgend jaar weer."

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }