Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: aangeleverd

Kids voedselbank krijgen vakantietas

  •   421 keer gelezen

LEERDAM • Zestig kinderen uit gezinnen die bij de voedselbank komen zijn door de diaconieën van de Hervormde Kerk Leerdam (PKN) en PKN Heukelum verrast met een 'vakantietas'.

De tassen zijn gevuld met vrijkaarten voor uitjes en allerlei cadeautjes waarmee de kinderen in de vakantie aan de slag kunnen. Veel musea en ondernemers hebben vrijkaarten beschikbaar gesteld. Het Nationaal Glasmuseum, Monkeytown, Aquazoo, het GeoFort zijn enkele van de lokale goede gevers van vrijkaarten.

Bonnen
Dat er onder mensen een bewustzijn leeft op dit gebied blijkt ook uit het feit dat er spontaan tegoedbonnen werden aangeboden. Zo ontvingen de diaconieën voor in de tas een spontane gift: dertig bonnen van een drogist. Cafetaria Lucky en Leerdams Lekkers dragen ook hun steentje bij. Tevens zijn er gratis boeken beschikbaar gesteld door de stichting 'African Hands'.

Zijlijn
De vakantietassen gaan naar kinderen in gezinnen die bij de voedselbank komen. Zij hebben vaak niet de middelen om op vakantie te gaan of om een leuk uitje te maken. Deze kinderen staan nogal eens aan de 'zijlijn' in de vakantieperiode. Daarom heeft de Protestantse Kerk Nederland (PKN) de aandacht op deze groep gevestigd bij de lokale kerken.

De diaconieën van de Hervormde Kerk Leerdam en PKN Heukelum hebben hun krachten gebundeld. Ze hebben een leeftijdssplitsing gemaakt en beide kerken hebben ieder dertig tassen gevuld voor de voedselbank. De mensen van de diaconie waren blij verrast over de steunbetuigingen en zijn dankbaar voor alle giften voor in de vakantietas. Ze wensen en hopen dat alle kinderen zo toch een geweldige vakantie in 2019 gaan beleven.

Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }